top of page

Gamla Karlbergare: "vi vinner med 3-2"

Redaktionen fick nyligen en pratstund med Gamla Karlbergares trevliga tränare Andreas Fält inför söndagens batalj lagen emellan. BKGK som gör sin seriepremiär ansluter till årets serie som nyuppflyttad från Division 6 - en serie man gick rent i, vilket vittnar om klass. Preben som redan är igång bortaslag Wollmars i sin premiär med 2-1.

Hej Andreas,

Kan du lite kort beskriva Gamla Karlbergare för oss, vilka ni är och er målsättning för året? 

- BK Gamla Karlbergare bildades för 10 år sedan. Syftet var att ett gäng fotbollsspelare, med en eller flera säsonger i ”riktiga” Karlbergs BK, inte ville sluta spela fotboll bara för att en viss ålder hade uppnåtts.


Många duktiga fotbollsspelare hade kamperat ihop flera säsonger i KB och därigenom hade också ett fint kompisgäng skapats. Att fortsätta träffas, umgås och spela fotboll på lite lägre nivå var någonting som skulle få fortsätta. Ur detta är Gamla Karlbergare sprunget!


Förutsättningarna inför 2019 har egentligen inte förändrats i och med avancemanget till division 5 mellersta. Vi vill att ”KB-andan” ska få leva vidare. Att träffas, prata, träna, spela match och vara en del i en gemenskap är nog den största anledningen till att så många är kvar i föreningen.Vår målsättning med året är att ha kul tillsammans och ställa till problem för alla lag i serien.


Ni gick ju rent förra säsongen i serien under och lär komma med ett jäkla Go, hur har försäsongen sett ut för er? 

- Riktigt bra, vi har tränat sedan i början av januari för första gången i klubbens historia, annars har vi alltid börjat i sluten av Mars. Vi har snittat 20-25 spelare per träning.

Vi har fått in de förstärkningar vi har behövt och föryngrat laget en del med några spelare runt 30, men snittåldern ligger nog kvar på runt 35 år.


KB och Preben har ju drabbats samman en gång tidigare för ett gäng år sedan, var du med redan då?

- Jag var med då, var med och startade klubben 2010, och sedan funnits med i alla roller i laget, både som spelare och ledare i olika befattningar.


Finns det någon/några spelare som man bör se upp med? 

- Finns en hel del bolltrygga spelare med mycket rutin från högre divisioner, men vill ni se några snabba spelare då är inte Gamla Karlberg något och titta på.


Hur bra koll har du på Preben BoIS? 

- Vet att Per Fahlman som spelat med oss spelar i Preben. Och att ni vann i helgen. Sedan kommer jag ihåg att ni hade en väldigt snabb högerytter senast vi möttes(2013), så vi kommer sätta vår snabbaste (den enda vi har) på vår högerkant.


Slutligen, hur kommer vi att summera matchen på söndag? 

- Tro det blir en jämnt drabbning där hemmaplansfavör fäller avgörande och att vi vinner med 3-2.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page