top of page

Gamla legendarer tycker till! Erik Hornby

Prebenbois.se har startat igång en ny miniserie inför premiären mot Wollmars FF. Vi har ställt frågan till gamla legendarer kring årets säsong och annat smått och gott. Först ut är en riktig "Hall-of-Famer" i keepern Erik "Hornet" Hornby.


Fotbollsspelaren. Människan. Erik Hornby.

Tjena Hornet, hur är läget? Vi saknar dig varje dag här uppe!


- Hej! Läget är så bra som det kan som relativt nybliven tvåbarnsfar. Inte tillräckligt med sömn, inte tillräckligt med återhämtning. Framförallt inte tillräckligt med fotboll. Karlsson förstår mig nog. Men bortsett från det och att familjelivet begränsar möjligheterna att på egen hand bege sig till Stockholm och se de rödvita spela, så är det bara bra. 

Det närmar sig seriepremiär för Preben BoIS och vi tänkte bara höra med dig hur du tror det går i årets serie?

- Jag känner mig sjukt laddad inför säsongen och köper verkligen hajpen runt Preben. Jag tror att laget har goda chanser att slåss i toppen. Den fina mixen av gamla trotjänare som förstår kulturen och nyförvärv som faktiskt orkar spela i 90 minuter lovar gott. Nu har jag ju svårt att tro att Preben innerst inne vill gå upp i fyran, så efter en lite för bra vår drar man i handbromsen och sladdar in på en finfin tredjeplats. 

Det har gått några år sedan vi sist såg dig i den rödvita dressen, vilka är dina finaste minnen från klubben?


- Svår fråga, det finns ju så många att välja på såklart. Alla lagfesterna och de båda raka seriesegrarna är härliga minnen jag alltid kommer att bära med mig. När jag enkelt vann Prebens FIFA-turnering var också kul. Att se Wahlströms Dr Jekyll and Mr. Hyde-förvandling, dvs. gå från världens snällaste och generösaste människa utanför plan, till att få något svart i blicken och bli surast i världen på densamma. Samma blick har vid tillfällen även setts på svårare dansgolv i mindre städer.

Men skall jag lyfta fram något som berört mig lite extra så måste jag faktiskt ta något som skedde efter mitt avsked. Nej, jag tänker inte på att bli invald i Hall of Fame, även om det var ett stolt ögonblick, utan jag tänker på när klubben gick ihop och samlade in pengar åt Reza. Detta symboliserar allt det med klubben jag älskar. Fotbollen kommer alltid vara sekundär för Preben, i första hand är vi medmänniskor som bryr sig om sina nästa. Detta, och liknande initiativ, gör mig stolt att en gång ha burit den rödvita tröjan. 

Finns det någon eller några i årets trupp som hjärtat slår lite extra för?

- Det finns många såklart. Khelil, mannen som är ansvarig för att jag överhuvudtaget kom till Stockholm och också till laget. I honom har jag en nära vän jag saknar väldigt mycket. Sen har vi ju kapten Ole, som jag med stolthet hade kallat min kapten (till skillnad från Karlsson), Wahlström, Karlsson, Runesson, Wimnell, Drozze och Karlsson som alla var med under större delen av min tid i klubben.

Det hade såklart även varit roligt att få spela under Malmberg, en människa jag känner den yppersta beundran och respekt för, framförallt utifrån hans tydliga ståndpunkt i att man bör gå till sig själv för att få till förändring istället för att peka på vad andra kan göra.

Slutligen vill jag lyfta Niels. Jag försökte under lång tid få honom till klubben,och det glädjer mig att han nu hittat hem. En underbar människa, fantastisk fotbollsspelare. Och dansk! 


Hur kommer det sig att vi inte har kvar dig i klubben?

För att göra en lång historia kort: kärleken. Sambon ville tillbaka till västkusten, och kärleken till henne fick lov att vinna över kärleken till Stockholm och Preben. 


Vad tror du om motståndarna, vilka blir giftigast och vilka matcher ser du fram extra mycket inför?

- Man ser fram emot matcher, inte fram inför. Som fascistisk svensknörd och obotlig i att märka ord måste jag passa på och ge en känga, och ett tips. Då redaktionen har svårt att skilja på de (subjekt) och dem (objekt) kan man välja att använda den numer godtagna formen "dom" i alla lägen. Varsågod.


Så till frågan. Svårt att svara på nu när det är en ny serie. Hammarby TFF känns ju farliga om de har gett sig tusan på att ta sig upp i seriesystemet igen. Så jag får väl gissa på att ta de tar det till sist. Eftersom jag tränade en del med Karlberg finns det väl en viss värme för mig även för Gamla Karlbergare, så jag hoppas det går bra för dem. Någon värme finns det däremot inte för Kransen. Givetvis mötena med dem man ser fram mest emot, och det finns ju revansch att utkräva. Dessvärre kommer det bli svårt för mig att se dem (har redan kollat upp datumen). 

(Reds anm. samtliga hemmamatcher går att se via en live-stream på fancloud.se)


Tack för den här pratstunden och hoppas vi får se dig på Åsens läktare under säsongen!

- Tack själv. Lycka till i år. Ni är bäst!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page