top of page

Gamla Legendarer tycker till: Henka-Gurra

Redaktionen har äntligen nått Prebens meste poängspelare genom tiderna i Henke Gustafsson på en halvknackig lina i Alperna.


Prebens stora mål-SPRUTA genom åren!

Tjenare Henke, hur är läget?

- Tjenare! Jo tack, bara fint. Värmer upp inför årets säsong (ska spela med nystartade Köping IS i div 8) med en resa till solen i Alperna.

Det närmar sig seriepremiär för Preben BoIS och vi tänkte bara höra med dig hur du tror det går i årets serie?

- Jag hoppas och tror att det kommer gå riktigt bra. Tjuvkikar på hemsidan allt som oftast och måste medge att det ser väldigt spännande ut. Äntligen har vi (ja det måste jag få säga) hittat hem med en hel knippe spelare från andra sidan sundet. Hammarby verkar vara hetast och kanske ytterligare något lag men sen kommer Preben insladdade på en fin tredjeplats.

Det har gått några år sedan vi sist såg dig i den rödvita dressen, vilka är dina finaste minnen från klubben?

- Svår fråga... Ett härligt minne är dock en match nere i Tumba(mot Pappas Pojkar) där allt händer. Hornet blir varnad innan avspark, Malmberg är spelande pappa med dottern på bänken, Ankarcrona blir utvisad och vi spelar stundtals med nio man. Ligger under i paus men lyckas göra fem kassar i andra och vinna matchen med 6-4.

Finns det någon eller några i årets trupp som hjärtat slår lite extra för?

- Drozze är ju fantastisk i sina bästa stunder med en otrolig blick, underbara fötter och ett hopplöst skott.

Hur kommer det sig att vi inte har kvar dig i klubben?

- Blev farsa med allt vad det innebär och valde tryggheten framför (fotbolls)karriären och flyttade hem till Köping. En flytt jag inte ångrar för allt i världen även om det känns i hjärtat när Preben kommer på tal.

Vad tror du om motståndarna, vilka blir giftigast och vilka matcher ser du fram extra mycket inför?

- Det finns säkert andra lag, t.ex. Hammarby TFF som är bättre på fotbollsplanen men inget lag kan mäta sig med Preben vad gäller solidaritet, hjärta och omtänksamhet utanför planen. Preben är och kommer alltid att vara den vackraste klubben i Sverige. 

Matcherna mot Kransen känns självklart lite varmare än andra. Härlig derbynerv men med sex solklara poäng till de rödvita.

Tack för den här pratstunden och hoppas vi får se dig på Åsens läktare under säsongen!

- Tack själv!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page