top of page

Gamla Legendarer tycker till: Olof Eklund

Redaktionen fick en pratstund med en av de mest omtyckta i Preben och som alltid gav järnet på fotbollsplanen. En tidigare stor talang som kom fram genom Örgryte IS och skörade många framgångar hos Preben BoIS. En fin människa och stor fotbollsspelare, Olof Eklund.


Loket Olof Eklund


Tjenare Olof, hur är läget? - Läget är bara fint, avnjuter senaste matchrapporten mot Wollmars och ser att den obligatoriska post-match ölen nämns i rapporten. Stort!

Det närmar sig seriepremiär för Preben BoIS och vi tänkte bara höra med dig hur du tror det går i årets serie?

- Jag tror helt klart på en topplacering, svårt att se något annat när man strategiskt valt att bänka 'den klena av Karlsson:arna' från min tid (Erik har ju tyvärr valt att lägga skorna på hyllan) och att coach Malmberg återvänt från proffssejouren i Belgien.

Det har gått några år sedan vi sist såg dig i den rödvita dressen, vilka är dina finaste minnen från klubben?

- Seriesegrarna är ju något jag värderar högt efter en säsongs slit för att uppnå någon sorts klimax. Våra legendariska lagfester, lagets inställning både kring fotbollen och runtomkring, lagledningens outtröttliga och otroligt härliga inställning, och självklart att avnjuta en kall fadøl tilsammans med Stockholms bästa/skönaste fotbollsspelare!

Finns det någon eller några i årets trupp som hjärtat slår lite extra för?

- Oj, egentligen samtliga spelare som jag spelat med som är kvar i klubben, Khelil, Wahlström, Wimnell, Drozze och Karlsson för att nämna några! Sedan måste jag ju säga att den person jag beundrat mest under min tid i Preben är Svante, även om han lagt skorna/handskarna/administrationsdelen på hyllan inför säsongen, vilken jävla hjälte han var. Varje dag, varje minut. Hatten av!

Hur kommer det sig att vi inte har kvar dig i klubben?

- Jag flydde tillbaks till Göteborg då vi fick en ny familjemedlem och studierna var avklarade. Dessutom var alla andra i laget för bra, men jag har degraderat mig själv i seriesystemet lite nu och fortsätter producera poäng i Göteborgs lokalserier:)

Vad tror du om motståndarna, vilka blir giftigast och vilka matcher ser du fram extra mycket inför?

- Självklart Kransen, vilken match! Sedan ser ju Hammarby TFF intressanta ut, på pappret!

Tack för den här pratstunden och hoppas vi får se dig på Åsens läktare under säsongen!

- Självklart, ta hand om er mina vänner!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page