top of page

Gamla legendarer tycker till: Oskar Månsson

Nästa get till rakning är Oskar Månsson som spelade för Preben i början av klubbens historia. Minns framför allt en extremt stabil insats borta mot Solberga (på grus?!) där han visade fina fötter och halvdåliga knän. Oskar har också lagt grunden för Prebens tidigare samarbete med Unite Stockholm, något han också lägger krut på nedan.

Annars är det sajten www.fotbollsthlm.se som Oskar rattar ihop med en annan gammal Prebenspelare Mårthen Bergman som var med och ritade upp planerna för föreningen.
Det närmar sig seriepremiär för Preben BoIS och vi tänkte bara höra med dig hur du tror det går i årets serie? 

– Jag följer ju allt som händer på avstånd. Jag får intrycket av att det är en annan bredd och stabilitet än tidigare. Så tipset blir att Preben vinner hela skiten.

Det har gått några år sedan vi sist såg dig i den rödvita dressen, vilka är dina finaste minnen från klubben? 

– Ja, det har gått ett tag! Var det 2011/12 som jag spelade? Mina starkaste minnen är självklart när jag hjälpte till med kontakten mellan Unite Stockholm och Preben under 2016. Jag missade Rezas premiärmatch men blev vansinnigt glad när jag hörde att han hade gjort succé direkt. En otroligt historia, han hade ju aldrig spelat elvamannafotboll tidigare. Före matchen hade jag lärt honom offsideregeln genom att placera ut stenar på trottoaren på väg hem från en Preben-träning.

Finns det någon eller några i årets trupp som hjärtat slår lite extra för? 

– Många såklart. Men den här gången väljer jag ut Ole för ansvaret som han tar utanför planen.

Hur kommer det sig att vi inte har kvar dig i klubben? 

– Som spelare beror på det på mitt vänsterknä där ett eller två korsband saknas. Det var egentligen idiotiskt att försöka spela förra gången. Nu bor jag i Norge och även om jag är i Stockholm runt tio dagar i månaden har jag inte hunnit till matcherna på slutet. Jag jobbar så mycket att jag har skalat bort allt socialt liv. Men det får ändå bli skärpning i vår.

Vad tror du om motståndarna, vilka blir giftigast och vilka matcher ser du fram extra mycket inför? 

– HTFF-möterna ser jag fram emot. Jag skriver ju om Stockholmsfotbollen och har försökt få till ett reportage om dem. Otroliga namn ju, med Monday James i spetsen. Men det verkar som att träningslusten är rätt svag... 

Tack för den här pratstunden och hoppas vi får se dig på Åsens läktare under säsongen!

– Så får det bli – med pyro!

  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page