top of page

Gamla Legendarer tycker till: Svante "urmakaren" Larsson

Turen har kommit till en av de absolut mest betydande personerna för föreningen. "Hantverkaren" som flyttade ner till framsidan förra sommaren med familjen - Svante Larsson.Two times Legends


Tjenare Svante, hur är läget?


– Bra, tack!

Det närmar sig seriepremiär för Preben BoIS och vi tänkte bara höra med dig hur du tror det går i årets serie?

– Rapporterna från träningsmatcherna under försäsongen har onekligen imponerat, även om motståndet ibland kommit från divisioner ett par snäpp under. All heder till värvningsansvarig som verkar ha gjort ett kanonjobb i år igen! 

Hybris är ju ett ord som genomsyrat föreningen sedan dag ett, där högt ställda förväntningar ofta reviderats efter ett par tre halvknackiga matcher i inledningen av serien.  Därför tycker jag att ambitionen ska vara topp tre, men att man ska vara nöjda med topp fem.

Det har gått några år sedan vi sist såg dig i den rödvita dressen, vilka är dina finaste minnen från klubben?

– Jag var ju i princip med från dag ett, så det är svårt att sortera minnena. Men att ha varit med på resan som inleddes på en frusen plan i Vasaparken till att vinna serien två år i rad – och nu vara ett stabilt division 5-lag känns ju helt fantastiskt.

Ska jag ändå välja ut en enskild händelse får det nog bli träningslägret i Danmark 2016. Första träningen på plats hade vi i ledningen, med Martin Karlsson vid rodret, i hemlighet fått dit både Ekstrabladet och Preben Elkjaer himself. Det var en mäktig stund! (Se PrebenTV-klipp här: https://www.youtube.com/watch?v=tZcCurgJr8c och Ekstrabladets reportage här: https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/svensk-fodboldklub-forguder-elkjaer-her-moeder-de-deres-helt/5969883)      

Finns det någon eller några i årets trupp som hjärtat slår lite extra för?

– Det har varit en jäkla ruljangs, men kring de spelare som är kvar sedan jag lämnade har jag med mig några funderingar: Hur står sig Stockholms mest vältränade 40-årig Tersman i konkurrensen från ungtupparna i truppen? Kommer Drozze göra mer än en träning i år? Spelar Wahlström mer än en match i följd (och vara avstängd varannan)? 


Hur kommer det sig att vi inte har kvar dig i klubben?

- Det började med att jag blev pappa och kände att de 10-20 timmar i veckan jag lade på Preben behövdes bättre på hemmaplan. I höstas gick flyttlasset till västkusten, vilket omöjliggjorde ett större engagemang än det jag har nu. 

Vad tror du om motståndarna, vilka blir giftigast och vilka matcher ser du fram extra mycket emot?

– Det är en ny serie i år, med motstånd som generellt sätt känns starkare än södra serien där Preben normalt huserat. Förhandstipsen verkar ligga på HTFF, men om de tränar lika lite som Preben tror jag ändå vi kan ha chans att ta poäng mot dem. I övrigt har jag dålig koll, förutom på ärkefienden Kransen United, som vi stött på då och sedan tiden i sjuan. De har gjort en ambitiös satsning, så det är klart att jag hoppas att vi tvålar till dem ordentligt.

Tack för den här pratstunden och hoppas vi får se dig på Åsens läktare under säsongen!

– You bet!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page