top of page

Hej Henrik Karlsson!


Hej Henrik och välkommen till Preben! Du är en av de senaste tillskotten i Prebens trupp, för alla prebenfans där ute som är nyfikna, vem är Henrik?

Jag är 29 år gammal, född och uppvuxen i Uppsala där jag även pluggat ekonomi innan jag flyttade till Sthlm. Nu bor jag sedan 3 år tillbaka på Gärdet tillsammans med min flickvän. När jag inte hänger i Hägerstensåsen spelar jag troligen padel eller gråter över att Arsenal förlorat...igen.

Du kom till Preben via Johan Godén som på senare tid tagit på sig sportschefskavajen. Det är nog fler än redaktionen som är nyfikna på hans hisspitch. Berätta om din väg till Preben.

Jag har tidigare spelat med både Uller och Godén i Uppsala och när jag fick höra att det fanns en öppning i Preben var det inget att tveka på. En sån här chans får man bara en gång i livet!!

Du har gjort några träningar och matcher redan i prebentröjan. Vad har du för känsla av laget så här långt?

Ett gäng riktigt sköna (läs törstiga) grabbar med mycket boll i sig! Trots lite knackiga resultat har det varit grym stämning i laget och alla har verkligen välkomnat mig på ett bra sätt.


Du gjorde det förlösande 3-2 målet som innebar att Preben tog sin första seger i seriespelet och tillresta supportar blev lyriska! Vad har du för känsla inför resterande matcher den här säsongen?

Vi har haft det tungt resultatmässigt än så länge men känslan i laget är trots det på topp och vi har mycket mer att ge. Vi hör inte hemma i lägre divisioner och ska göra allt för att säkra kontraktet till nästa säsong!


Du har huserat i ”hålet” strax bakom vår centrala anfallare i de matcher du spelat. Är det där du helst spelar/var trivs du bäst på planen?

Jag trivs mycket bra i den rollen! Jag brukar oftast hålla till på innermittfältet i olika konstellationer, antingen som sittande eller offensiv.


Vem är din danska inspiration på fotbollsplanen?

Får man säga 2? Jag tänker mig en merge av Lord Bendtner och Gravesen!


Efter segermatchen var det öl som stod på schemat. Vem är Henrik efter några öl innanför controller-västen?

Hmm svårt! Jag är nog en ganska enkel och glad grabb som gillar högt i tak. Stannar gärna kvar och tar den där onödiga sista ölen 5 minuter innan stället stänger!

Några snabba danska:

Bästa danska öl? Sticker ut hakan och säger Carlsberg!

Favoritdansk? Lord Bendtner

Bästa danska sång? Fly on the wings of love!


Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page