top of page

Intervju med Leinar

Det small till ordentligt i Div 5 Mellerstas silly träsk för någon månad sedan. Dansken lyckades knyta till sig flickfavortien Martin Leinar som närmast kommer från Stockholm FC som i år gick upp i Div 2. Här snackar vi en spelare som är i sin prime och ändå väljer att ta steget "ner" till Preben, något som fått de mer oroliga supportrarna att spekulera i om Sportchef Karlsson nu håller på att spränga budgeten. Det har också höjts varningens finger för de medel som kommit in via Johan Wahlströms kanaler, summor som för Preben är på nya nivåer och rädslan är påtaglig för att det ska finnas både en "Sollefteåbo" och en "PEAB-man" i kulisserna.

De mer naiva supportrarna firar desto mer, ett nyförvärv som Leinar spetsar så klart startelvan och att han i debuten dessutom "smällde in" två kassar gjorde inte euforin mindre.Sommarpojken Martin Leinar, ett av Prebens nyförvärv inför säsongen

Kul att äntligen ha dig på plats. Du blev klar för Preben relativt långt in på försäsongen, hade du många anbud att ta ställning till? Det fanns ett antal, men mestadels från nära och kära och tidigare klubbar jag tillhört. Fortsättning i FC Sthlm var också aktuellt.

För de som inte känner dig sedan tidigare, vem är Martin Leinar på och vid sidan av plan? Skillnaden mellan på och utanför planen är väl att jag är snäppet, SNÄPPET, mer sympatisk utanför planen. På planen är jag enligt mig själv en fruktansvärt dålig förlorare som krigar på med en touch av finnes och bra spelförståelse. Utanför är jag något lugnare och kanske avvaktar en eller två gånger innan jag öppet dampar över något jag tycker är fel eller dåligt.

Du spelade första matchen för Preben mot Danderyd där du imponerade med 2 mål från en central mittfältsroll. Vilken roll ser du dig själv spela på, scoutrapporterna säger att du kan spela på mer eller mindre alla positioner? Scoutrapporterna stämmer. Jag kan spela överallt, inklusive målvakt. Jag ser väl egentligen mig själv dock som en offensiv spelare. Var jag vill spela beror lite på hur laget är uppbyggt men antingen innermittfältare eller vänsterytter skulle jag tro. På tal om rapporter så mottog vi flertalet där du refererades till som "Leinaldo". Hur kommer det sig? Kan man förvänta sig att få se några sambatakter i år? Leinaldo namnet satte sig någon gång runt 2005 när vi kunde lista ut vad ens eget brasilianska namn skulle varit via någon generator. Men det var under den tiden svårt att se skillnad mellan Leinaldo och "riktiga" Ronaldo.. så det är väl därför... En eller annan sul-tunnel kan jag nog bjuda på. Men jag är inte som Ola som skulle göra det som sista man i en Champions leauge final.... Du kommer senast från storsatsande FC Stockholm, nykomlingar i div 2, hur kommer det sig att du drar på dig Prebentröjan i år? Tid, ork, lust och kropp gör att jag drar mig ifrån fortsatt satsning i div 2. Sen att få spela tillsammans med Ola igen för att höra hans gnällande på träningar och se hans nonchalanta dragningar i backlinjen har tagit mig till Preben 📷 Är det någon spelar som har hunnit imponerat på dig under de få tillfällen du hunnit spelat med laget? Efter en träning och en match skulle jag vilja passa på att lyfta Niels i så fall. Mittfältspartner i första matchen vilket kändes väldigt bra. Vi synkade bra och tror vi kommer göra succé i år på planen. Han verkar dessutom vara en sympatisk människa 📷

Hur bra koll har du på Preben Elkjaer och vilka andra kopplingar har du till Danmark? Något gammal för min smak. Var tvungen att googla. Men det är lugnt, nu har jag koll haha. Mina kopplingar till Danmark är mer eller mindre att man vill slå dem när Sverige möter dem plus att de bistår med bra alkoholpriser för oss i Sverige. Alltid trevligt att åka till Danmark att kröka.


3 snabba:

Tuborg eller Carlsberg Sort Guld - Tuborg

Kebab eller Pölse - Pölse

Fætter Fætter Toast Bar eller Subway - Fætter Fætter Toast Bar


Tack för det Leinar och lycka till med säsongen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page