top of page

Kransen United - Preben BoIS 2-1

Årets första riktiga derby och trots ordentlig uppladdning så fick inte Preben med sig några poäng.


Startelva:

Fahlman

Ole-Ola-Khelil-Zack

Stolt-Peter-Drozze-Niels-Reza

Uller


Avbytare: Wimnell, Nordzell, Emil S, Steffen, Lindén


På fredagskvällen avgjordes det första av årets två derbyn. Midsommarkransen hade marginalerna med sig och en hetare inställning i första halvlek och kunde tack vare det avgå med en 2-1 seger.


Matchen startade annars med att Preben hade mest boll men utan att skapa några farliga lägen eller längre sekvenser på offensiv planhalva. Istället var det Kransen som kändes giftigare när de ställde om mot Prebens fyrbackslinje (Ole-Ola-Khelil-Zack).

Kransen var för dagen mer taggat och vann således mer närkamper och andra-bollar, deras tekniska anfallare sattes i omställningslägen där Dansken allt som oftast lyckades avstyra innan det hettade till.


Efter 20 minuter lyckas en av Kransen-anfallarna vinna tillbaka bollen efter att Ole och Stolt brutit ett av deras anfall, nämnda Ole blir sen för het när han ska avstyra ett farligt skottläge och drar på sig en frispark strax utanför straffområdet.

Dragan Maksimovic, bäst på plan för kvällen, knorrar vackert in bollen i främsta krysset, otagbart för vikarierande Fahlman i kassen.


Efter 1-0 har Kransen en stark period, resten av första halvlek är deras och förutom ett bra läge från kanten där Reza lobbar målvakten men bollen rensas undan så lyckas inte Preben vaska fram särskilt många högkaratiga chanser.

Istället är det Kransen som efter en bollvinster på mitten återigen tar sig fram och efter en kanonräddning på ett friläge av Fahlman så kan J:Son hitta in till Maksimovic som med Fahlman ur spel bara har Khelil på linjen att passera, 2-0 och frustration i det danska lägret i halvtid.

Det som sett så bra ut första 20 hade efter slarv vänt till en tungt underläge.


I pausen pratades det om att försöka spela lite enklare, rakare bollar och för att få mer närvaro i offensiven så ändrades uppställningen till 4-4-2 och Niels gjorde Uller sällskap i anfallet.


Med det nya längre spelet så lyckades Preben sätta viss press på Kransen som dock inte var ofarliga i sina kontringar. Ju längre matchen led så blev de däremot färre och spelet mer inriktat på att freda sitt straffområde.

Med någon minut kvar så finner Lindén ut med en boll till Wimnell på högerkanten. Med ett välavvägt inlägg lyckas Wimnell pricka Niels som vinner sin duell och kan via målvaktens händer pricka in 1-2. Lite hopp för ett oavgjort resultat men efter målet lyckas inte dansken skapa några mer farligheter och Kransen vinner, tyvärr rättvist matchen med 2-1.


Årets första Preben-förlust är ett datum och istället för som det varit tidigare i serien att de startar dåligt men vinner så blev det här en bra start och förlust. Märkligt, men som Erik Hamren ofta konstaterade; ”mål ändrar matcher”.


Näst på tur för dansken är starka Gimonäs som än så länge har tre vinster (mot bl a serieledarna Mariebergs SK) samt en oavgjord.


Med förhoppning om seger nästa måndag, Framåt Dansken!


Matchfakta: Kransen United - Preben BoIS 2-1 (2-0)


2-1 Niels Brolev (Tobias Wimnell)


Prebenligan mot Kransen United


3 Danska skallar: Per Fahlman 2 Danska skallar: Niels Brolev 1 Dansk skalle: Ola Grändås

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page