top of page

Lovande insats - trots ny förlust för ett decimerat Preben

Dansken tog sig på lördagen ut till ett soligt Sätra BP med en tunn och ihopringd trupp för att försöka ställa till det för ett Mälarhöjden som imponerat i säsongsinledningen. Fokus på att jobba stenhårt för varandra, ligga rätt men också vårda bollen när vi fick chansen för att kunna ställa om och skapa chanser framåt, manade Loebbert på i omklädningsrummet. I samma veva kom också värmningens stora glädjeämne när Casper försökte tyst och smidigt släppa väder under matchsnacket, något han misslyckades totalt med.

Men det fick också bli signalen för att det var dags för match och dags för Loebbert att bege sig till läktaren efter förra veckans röda kort.

Bänk: Skullman, Liam

Matchen blåses igång och Preben inleder precis som planerat. Går in och vinner dueller men har sedan svårt att låsa fast bollen där framme och få till de längre anfallen.

Och det skulle dessvärre bli en tidig kalldusch - Mälarhöjdens mittfältare bröt och skickade en diagonal-cross till deras ytter som med en skicklig mottagning blev mer eller mindre fri och kunde placera in 1-0.

Inga hängande huvuden dock - dansken fortsätter spela hårt och vinna mycket boll. Det fanns en positiv känsla på planen kring laget men snart skulle ytterligare en kalldusch drabba Preben.

Mälarhöjden får en hörna som nickas tillbaka ut mot kanten där en spelare börjar driva in mot mål och Widén som går ut för att stöta. Mälarhöjdens spelare driver och går in i duell med Widén, faller och får en straff som blev mycket omdiskuterad på planen.

Men dömd blev den likväl och mål gjordes på den, 2-0 och blytungt läge.

Men inte heller detta fick dansken att vika ner sig. Här började de rödvita även få tag i bollen och spelet.

Von Heijne spelade upp på AMP som vände bort sin ytterback och gick förbi. Ytterbacken hade inget annat för sig än att sparka ner honom och acceptera ostskivan.

Frispark någonstans mellan straffområde och hörnflagga i höjd med straffpunkten. Aron hade slagit ett par pastejer utan resultat och gav Patrik chansen som serverade en perfekt lyra som dagens kapten Widén mötte perfekt och prickade in i krysset, 2-1 efter dryga 25 spelade och det var match igen.

Sista 20 av första halvlek böljade spelet och det blev en del smällar där domaren fick dela ut några gula kort (vissa kanske hävdar att även ett rött skulle delats ut) innan han blåste för halvtid.

Positiva tongångar i halvtid där vi är dansken är nöjda med mycket. Men våga vårda mer boll, vila i anfallen och fokusera kring fasta där vi har ett övertag så ska vi äta oss in i denna matchen.

Ett byte görs där comebackande Skullman kommer in som mittback, upp med Fille ett steg, ut med Aron på en kant och Casper går till vila.

Och andra halvlek inleder Preben med att skapa en-två farliga chanser innan Mälarhöjden är på väg att få friläge och Moje tyvärr måste fälla en spelare och få sitt andra gula.

Minuterna efter det röda kortet håller Preben uppe nivån men dessvärre resulterar övertaget i att Mälarhöjden dryga tio minuter senare har petat in två bollar och avgjort matchen.

Men efter att domaren begärt coolingbreak får dansken snacka ihop sig och hålla ihop spelet sista biten i mål - och lyckas även peta in ett tröstmål när Casper, som kommit in igen, kombinerar med Fille som stöter in slutresultatet, 4-2.

En sur förlust men någonstans är känslan god mycket på grund av förutsättningarna med få spelare i hög värme där känslan är att vi inte är långt från poäng i matchen.

Ett spel som kommer räcka till segrar ju längre säsongen lider.