top of page

Machine Gun Uller fixade krysset

Inför matchen mot IFK Lidingö BK kom Preben BoIS med en väldigt stark trupp och förhoppningarna var stora.

Redan efter 2 minuter hade IFK Lidingö grusat dem. Efter en tilltrasslad situation i Preben straffområde där nog gästerna först skulle haft straff, hittar sedan en bortaspelare en lucka och skickar in ledningsmålet.

Uppförsbacke för Preben BoIS som ställde upp med följande startelva:


Sebbe

Ole - Khelil - Ola - Axel

Lindén

Kim - Peter - Niels - Leinar

Uller


Preben försökte dock slå tillbaka mot ett Lidingö som hela tiden slog lång utefter Prebens kanter och försökte komma runt och allt som oftast hamnade bollen på de rödvitas planhalva. Preben försökte noggrant bygga upp sina uppspel men fastande flera gånger i de centrala delarna där Lidingö kunde bryta och sätta högsta fart mot Sebbe i kassen.


Dock kom man igenom med några fina kombinationer där både Uller och Peter brände varsitt friläge innan seriedebutanten Martin Leinar som visade att försäsongsformen håller i sig - och skickade snyggt in 1-1.


Det skulle dock inte dröja länge innan Lidingö yrkat på ny straff som domaren valde att fria och bara minuter efter så fälls en Lidingöspelare utanför Prebens straffområde. Hårt och distinkt smäller man dit 1-2 innan halvtid.


Preben hade svårt att bygga spel på offensiv planhalva där Lidingö var duktiga på att bryta boll och kontra mot Preben som oftast var på väg upp i anfallen, men fick akut vända tillbaka och försöka försvara. Och om bollen varit mycket på Prebens planhalva i första - så var det inledningsvis helt omvänt i början på andra halvlek.


I halvtid pratar man om att sätta in pressen mycket tidigare. Det gav också utdelning. I panik får bortaförsvaret flera gånger slå ifrån sig vilt över sidlinjen och Dansken trycker nu tillbaka Lidingö rejält i planen. Dock utan att det förlösande kvitteringsmålet kom.


Det skulle dröja ytterligare ett bränt friläge från Uller som på hörna helt fri får nicka mot mål - men en fantomräddning senare är läget fortfarande detsamma, innan kvitteringen skulle komma. Först skrek Preben på straff efter att Uller gjorts ner i straffområdet och med 2-2 i straffsituationer så kunde till slut inte domaren välja att blunda.


Efterföljande situation när Niels Brolev går ner i straffområdet blåser domaren straff. 80 minuter hade klockan tickat upp till och fram stiger Uller som sätter första baljan för kvällen, stenhårt till vänster.


Preben var inte nöjda utan försökte fortsätta trycka på, vilket gav ytor bakåt som det spelskickliga Lidingö var duktiga på att utnyttja. Fem minuter senare efter kvitteringen kommer kallduschen efter att Preben tryckt på. Efter att Khelil brutit boll i eget straffområde skickas den vidare i en rensning som tar på nyinsatta Henrik Nordzell som råkar stöta in bollen i egen kasse. Tungt värre för Dansken som nu redan hämtat upp två mål tidigare. 2-3 med fem minuter kvar på uret.


Man kraftsamlar en sista gång och skickar upp duktiga Grändås i offensiven och till slut får man utdelning. Uller blir bryskt omhändertagen i straffområdet i 93:e minuten och huvuddomaren väljer till allas stora förvåning först att fria. Danskarna blir galna och undrar vad som händer, innan linjedomaren står och viftar längs med sidlinjen.


Efter en kortare diskussion pekar så väl huvuddomaren på straffpunkten. Fram kliver än en gång Tobias Uller. Och än en gång gör han inget misstag och skickar in matchens sista spark till 3-3.


En otrolig kämpainsats av Preben som tre gånger om hämtar upp underläge i en match där lagen hade varsin halvlek. Surt så klart för gästerna som hade ledningen tre gånger om och in på målsnöret - men Dansken tog fram dynamiten och tände på och visade att det finns karaktär i laget.


Målsprutan är igång!


Matchfakta: Preben BoIS - IFK Lidingö BK 3-3 (1-2) 1-1 Martin Leinar (Tobias Uller) 2-2 Uller (straff)

3-3 Uller (straff)


Gula kort: Ole Jahren Andersson


Prebenligan:


3 Danska skallar: Martin Leinar

2 Danska skallar: Tobias Uller

1 Dansk skalle: Ola Grändås

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page