top of page

Matchrapport Ingarö IF - Preben Bois

Efter två tunga förluster i säsongsinledningen var det ett något skadedrabbat Preben som tog sig långt ut från stadskärnan för att ta sig an Ingarö IF. Det ryktades på förhand om att matchen skulle spelas på naturgräs och vid ankomst så blev förväntningarna infriade när spelarna såg den fina mattan.

Det talades även inför denna match om att komma in med en hög press och ett aggressivt och fysiskt spel för att få motståndarna att slå längre och på så sätt utmana det inför säsongen nedflyttade Ingarö.

Det var som sagt en relativt tunn trupp som tagits ut till spel och startelvan formerades enligt följande:

Jagge

Loebbert, Ole, Godén, Stolt

Wahlström, Kamil, Micke, Reza

Amir, AMP

Bänk: Nordzell, Ters, Oscar Friis

Matchen inleddes trevande utan att något lag egentligen tog kommando. Preben tilläts rulla en del boll men laget var för dagen väldigt håglöst och lyckades inte med att ta sig till några farliga chanser. Ingarö å andra sidan slog mycket långt och gjorde det allt som oftast bra när man hittade från mittback ut på kanterna där man lyckades skapa halvchanser.

Första halvlek fortlöpte också utan att något av lagen hotade nänmvärt, Fantomen i C-morestudion hade förmodligen pratat om noll expected goals om han analyserat första halvtimmen. Men så kom sista kvarten där det skulle rassla x3 i Prebens nät. Ingarö trycker först dit 1-0 efter en dubbelhörna. Samme målskytt är sedan framme igen och det är 2-0 efter 40 spelade minuter. Halvleken ska också avslutas med ett rejält konststycke när Ingarö likt flertalet gånger tidigare slår långt ut på högerkanten och därefter hittar ett långt inlägg förbi Prebens backlinje där Ingarös vänsterspringare kommer flygande och med en liggande klackspark (se René Higuita) lyckas pricka in 3-0 och halvtidsresultatet är ett faktum.

I halvtid pratas det om en rejäl uppryckning efter en blek första halvlek där Preben har skapat i princip noll framåt och släppt till för enkla mål. Oavsett utgång på matchen är det dags att börja kämpa för varandra.

Det görs också två byten där anfallsparet Amir och AMP utgår till förmån för nyförvärvet Oscar Friis och Ters.

Andra halvlek hinner dessvärre knappt gå igång innan Ingarö har tryckt dit 4-0 bakom Jagge i målet. Kort därefter går Stolt in i duell med en motspelare där han vrider knäet såpass illa att han blir tvungen att utgå.

Medan Stolt tas om hand på sidan så svänger det rejält, först utökar Ingarö till 5-0 innan Loebbert trycker in 5-1 efter en trasslig hörna och bara två minuter därefter kommer 6-1 från hemmalaget. Nu handlar mycket om att inte låta siffrorna rinna iväg.

Preben gör också efter det senaste målet en spelmässigt bättre insats där Ole kommit upp på innermittfält och bidragit med kraft. Friis kan i minut 70 göra sitt första mål i den rödvita tröjan, kort därefter forcerar Amir in 6-3 innan Ingarö ska fastställa slutresultatet 7-3.

Den tuffa starten på säsongen fortsätter därmed och det blev inte ljusare när det rapporterades att Stolts knäskada var såpass allvarlig att den håller honom borta från spel resten av säsongen.

I och med detta har nytillträdde sportchefen Godén agerat på spelarmarknaden och plockat in inte mindre än två nyförvärv som båda ska vara spelklara till den så viktiga matchen på måndag mot Lokomotiv Blackeberg, återstår att se om de finns med i truppen.