top of page

Matchrapport Preben - Nacka

Årets andra match bjöd även på årets andra förlust. Ett formationsbyte från premiären gav föga effekt och Preben får nu ladda batterierna för ångestmöte mot Ingarö på lördag.


Nutte

Ole-Skullman-Godén-Stolt

Gustav-Kamil-Lindén-Micke-Niels

Uller Efter en lågintensiv och avvaktande start på matchen mot Vasastan så valde Preben BoIS igår att starta med ett mer framåtlutat lag och en förhoppning om att kunna sätta hög press på Nacka med tidiga bollerövringar som resultat. Det resulterade dessvärre i allt för få lyckade erövringar och ledde snarare till omställningslägen för Nacka och ett Preben som jagade sig trötta.  Presspelet var inte tillräckligt i synk och motståndet för bra med boll.  Efter en inledning som krängde lite fram och tillbaka, där Nacka använde samma höga press som hemmalaget, så satte sig matchen efter en kvart och Nacka tog över mer och mer. Preben BoIS fick fokusera mer på försvarsspel och gästernas bollinnehav blev tydligt. När Preben väl fick tag i bollen så var anfallen allt för korta, oftast på grund utav för dåligt passningsspel och de gånger som försvaret lyckades få bollen förbi Nackas förstapress så lyckades man ändå inte få upp hela laget för längre bollinnehav på motståndarhalvan.  Det skapades inte några vassa chanser för något av lagen fram till halvtimmen var spelad men då skulle Nacka i en av sina omställningar straffa ett oorganiserat Preben-försvar. En genomskärare nådde fram till en mittfältare som gick i djupet. Nutte kom ut men trots touch på bollen gick den in under honom. Inte helt oväntat men inte heller något som hängde i luften i och med det skrala utbudet av farliga chanser fram tills dess. Ytterligare tio minuter var det dags igen, bolltapp, ett oorganiserat försvar och ett hårt inspel från höger ledde fram till en framstörtande Nacka-forward som någon meter från mål stötte in bollen i maskorna. Effektivt och med din klass från Nacka men också alldeles för slappt försvarsspel från det för dagen gulklädda hemmalaget. I halvtid så konstaterade trötta hemmalirare att den höga pressen var ett Kamikaze-uppdrag och istället formerades ett tungt och rakt 4-4-2.  Hur mycket som berodde på den ”nya” formationen och hur mycket som berodde på att Nacka drog sig tillbaka och slog vakt om ledningen vet jag inte men däremot bjöd Preben helt klart på ett mer vägvinnande spel i andra halvlek. Mer bollinnehav på offensiv planhalva, mer inspel i boxen och framförallt mer farliga chanser.  Nacka lyckades kontra in 3-0 men på vardera sida om det målet hade Preben två högkaratiga chanser med bl a en rensning på mållinjen och ett skott som målvakten styrde upp i ribban. Huvudrollsinnehavare i båda lägena var Amir som kom in och rörde runt fint. AMP gjorde ett högintensivt inhopp, lite väl högintensivt enligt domaren som nog var lite extra på tå pga domarkontrollanten på läktaren.  Två nederlag och i en halv serie som årets så gäller det att börja plocka treor snarast, annars väntar en riktigt nervös höst med idel kniven-mot-strupen-matcher. 

Framåt Dansken!

Senaste inlägg

Visa alla

Plattmatch i 3e omgången mot en gammal bekantskap

Det var ett sargat Preben som möttes upp på Mälarhöjdens IP för en tung match mot gamla div 6 bekantskapen, KIF Söderort, denna bitiga söndagskväll. Då föregående match gett smakprov på potentialen so

  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page