top of page

Matchrapport Vasastan-Preben

Så var dagen äntligen kommen, vi skulle sedan tidig vår få se livefotboll spelas igen. På Stadshagen hade förutom de två lagen även ett tiotal supportrar samlats för att se Vasastan ta sig an Preben. Hemmalaget kom till spel med tre matcher i benen varav en seger och två kryss medan detta var Prebens första seriematch för säsongen.

Det talades inför match om ett Vasastan som legat i hårdträning medan Preben kanske haft en något för lång semester och ett frågetecken fanns kring lagets fysiska status. Så här formerades det rödvita laget för dagen: Nutte Micke A, Ole, Godén, Loebbert Wahlström, Lindén, Svensson, Niels Uller, Skullman.

Preben hade för avsikt att komma ut lågt stående och satsa på kontringar inledningsvis. Dessvärre var laget inte på tårna och innan Gurra på läktaren hade knäppt första ”stålbaguetten” så hade hemmalaget tagit ledningen. Efter ett inspel från kant och ett enkelt avslut i mål var ställningen 1-0 och matchen var knappt igång.

Vasastan fortsatte under kommande minuter kontrollera matchen innan Preben successivt växte sig in i matchen ju längre halvleken led. Efter dryga kvarten så hade så Preben tagit över matchen totalt och började skapa chanser framåt. Lindén med fel fot sköt precis över, Niels bröt in från kanten och hans avslut smet precis utanför stolpen, Skullman kvitterat så när med en nick.

Dessvärre så lyckades inte Preben utnyttja övertaget i matchbilden utan det var ett mycket effektivt Vasastan som på bara några minuter i slutet av första halvlek istället smäller dit två bollar på i stort sett samma sätt, inspel från kant där en väntande spelare bara kunde raka in bollen, halvtidsvila och ställningen var helt plötsligt 3-0.

”Vi inledde matchen lite väl passivt då jag givit instruktioner om att lägga en senare press, ligga tajt och kontra vid lägen. Jag underskattade vår fysiska status och överskattade Vasastans. Vi kommer lite snett in i matchen och Vasastan får ta ledningen. Vi äter oss in i matchen och det märktes första kvarten att vi är både tränings- och matchovana. Men sen tar vi över mer och mer av spelet och tycker vi har en väldigt bra period fram till sista minuterna av första halvlek. Tyvärr åker vi på två kontringsmål i vårt försök till kvittering innan halvtid. Rejäl uppförsbacke till andra halvlek men vi känner att vi spelar bra fotboll och att vi inte är ett sämre lag än Vasastan.” - säger Martin Karlsson om första halvleken.

I halvtid görs två byten där Wimnell kommer in på topp istället för Skullman och på innermittfältet kommer Kamil in för Svensson. Preben fortsätter likt i första halvlek att kontrollera spelet mot ett Vasastan som nu mest fokuserat på att försvara sin ledning. Tillslut börjar det även komma lite chanser för reducering, Kamil får ett jätteläge där Vasastans målvakt står för en väldigt fin räddning och lyckas styra bollen till en hörna. Det skulle dock dröja till minut 74 innan så målet äntligen kom. Efter ett klassanfall signerat Uller, Wahlström och Niels kunde den sistnämnde placera in reduceringen och en slutforcering kunde påbörjas.

Preben får kort därefter en frispark strax mellan straffområde och hörnflagga till höger om målet, de flesta förväntar sig ett inlägg från Uller men istället så knorrar han bollen mot bortre delen av målet där åtminstone de rödvita supportrarna med några enheter innanför västarna är övertygade om att bollen sitter i krysset. Bollen gick dock precis över mål och ställningen var fortsatt 3-1. Tyvärr kom det heller ingen ytterligare reducering utan det var istället Vasastan som efter en kontring i matchens slutskede kunde fastställa matchens slutresultat, 4-1.

Vi hör Martin Karlsson efter matchen: ”I andra tar vi över spelet och kanske tillåts att göra det när hemmalaget bevakar ledning. Men vi imponerar stundtals med tanke på de få passen i benen vi har. Klassmål av firma Wahlström/Uller och Niels. Dock åker vi på ett snyggt solomål i vårt försök till att vända matchen. Jag är nöjd med många delar av spelet och positivt överraskad att vi orkade 90 min och vi kändes faktiskt starkare fysiskt. Jag får sätta mig vid skissbordet och rita upp en bättre taktik till matchen mot Nacka. En sak är säker, trots 4-1 så är Preben att räkna med i år!”

Matchfakta: Vasastan BK-Preben BoIS 4-1 Mål: Niels Gula kort: Lindén

Danska skallar: 3: Niels 2: Nutte & Uller 1: Wahlström