top of page

Micke Andersson - Almost like a new signing!

Tjenare Micke,

En ovanlig nyförvärvs-intervju av två anledningar; dels är du inte ny utan bara nygammal som efter två säsonger är tillbaka, dessutom så jobbar du inom vården och att inte börja i den änden skulle kännas märkligt. Berätta gärna lite om ditt liv just nu?Känns ganska oundvikligt att inte prata om Covid-19 i dessa tider. Men ska försöka hålla mig kort. Avdelningen jag jobbar på har ställt om från att vårda äldre multisjuka till enbart äldre Covid-19 positiva patienter. En stor omställning trots att man redan jobbar inom vården. Jag väljer att fokusera på det positiva: vi på min avdelning har friskförklarat och skrivit ut flertalet patienter som varit över 80 år gamla som burit på viruset. Något ljus i tunneln finns det trots allt.


Mitt liv just nu?

Mitt liv har ändrats lite sedan min senaste sejour i Preben. Då var jag en fattig, singel och studerande kille som satt i en liten andrahandslägenhet. Nu har jag fast anställning på Nacka sjukhus, har köpt lägenhet och skaffat mig en flickvän sedan några månader tillbaka. Ett ord kan beskriva mitt liv just nu och det ordet är stabilt.


Hur är läget i allmänhet och för dig som sjukvårdspersonal i synnerhet?

Läget består i princip av 24h stress då det aldrig går att undvika corona-skiten. Njöt mycket mer av Corona på min semester i Mexico i vintras än vad jag gör i dagens läge kan man säga.


Vad ser du mest fram emot ”bortom Corona”?

Åka till London för att se Arsenal förlora. Aldrig längtat efter en förlust så mycket.


Efter två säsongers paus är du nu tillbaka hos oss i Dansken, riktigt skoj! Vad har du haft för dig de här åren?

Som tidigare nämnt har jag blivit utbildad sjuksköterska. Annars har jag legat på latsidan. Hoppat in och spelat någon enstaka match för min moderklubb Väddö IF utanför Norrtälje. Utöver detta sänkt en och annan Dansk Fadøl i gott sällskap.


Berätta lite om din bakgrund, var är du uppväxt och vilka har du spelat med innan?

Uppväxt utanför Norrtälje. Spelat fotboll sedan 6 års ålder med Väddö IF, BKV Norrtälje, Mälarhöjden och givetvis Preben.


Hur ser du på den kommande säsongen? Någon gång ska den dra igång, vad har du för målsättning själv och för Preben?

Målsättningen är simpel. Det är att vinna matcher och fira med en kall efter varje match i duschen.


Vi minns dig som en rivig och lojal ytter med fin teknik, är det fortsatt ”samma gamla Micke”? Eller har du hittat nya sidor av dig själv i frånvaron från Preben?

I stort sett är det nog ”samma gamla Micke” med undantaget att rivigheten och tekniken fått sig en törn nu när jag legat på latsidan. Tror dock att jag kan jobba upp detta snabbt och bli en bidragande faktor i ett välfungerande spel.


Vilket är ditt bästa minne från din förra sejour i Preben-tröjan?

Mitt bästa minne är när vi med en knapp startelva piskade dit Hägersten med 2-1 i en träningsmatch under min andra säsong. Ett Hägersten som storsatsade med uppemot 300-400% mer träningar än oss varje vecka. Det visar vilket hjärta Prebenspelarna alltid tar med sig ut på plan, trots omständigheterna.


Tack för den här pratstunden Micke och framförallt stort tack för det jobbet du och dina kollegor utför dag ut och dag in, särskilt i dessa tider!!🏻


Lycka till med säsongen!

  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page