top of page

Mäktig vändning ledde till seger!

Efter måndagens tuffa säsongsstart hade de rödvita glömt den första halvleken. Men tagit med sig den intensiva första kvarten i andra halvlek där man hade känn på en vändning. Något som skulle komma väl till pass Preben även under fredagens match inte riktigt var med från start.

Halva truppen från premiären var utbytt (bortresta inte petade vad vi vet) och coach Loebbert hade åkt på golfresa (ej sparkad vad vi vet) och de rödvita samlade ihop 13 starka man nere på Hägerstensåsen för att ta sig an Söderort.

Firma Martin Karlsson och Hörnell hade fått ansvaret som en interimcoachduo. Hörnell med fokus på det taktiska och Martin med fokus på talen, han missade dock chansen till monolog inför match då han stövlade in 30 minuter sent med en kasse flytande kolhydrater i högsta hugg.

Laget formerades i den numera välbekanta 3-4-3 som implementerats under försäsongen. Som tidigare nämnt, stort fokus på att springa mycket och pressa högt.

Det sprangs en del, pressades en del men inte tillräckligt mycket och inte tillräckligt bra då Söderort ofta lyckades spela sig ur och hitta igenom i mitten. De fick tidigt utdelning när deras duktige och snabbe högerytter fick med sig bollen via ett motlägg och hamnade fri med Ras. Inga misstag gjordes och 1-0 var ett faktum.

Preben fortsatte med samma spel utan att skapa tillräckligt med chanser värda att skriva om här.

Det var istället Söderort som skulle utöka sin ledning efter en felpass i försvaret som ledde till fritt läge och 2-0.

Även 3-0 skulle komma innan halvtimmen var spelad, denna gång ett avslut som styrdes på försvarare och ställde Raz.

Efter målet agerade Karlsson och Hörnell. Ny formation 4-3-3 med fokus på att fortsätta ett högt presspel men samtidigt understödja i mitten. Något som skulle ge resultat omgående.

En bollvinst högt på högerkanten resulterade i en brysk kapning och frispark för Preben. Lindén knorrade med känsla mot bortre stolpen där nyss inbytte Reza fanns, han nickade ner bollen mot högra stolpen där AMP bara kunde forcera in bollen med magpartiet och det var reducerat. Söderort agerade oroligt efter målet och Preben hade fått vittring.

Reza hade kommit in med fart och for fram på vänsterkanten där han vände och vred på en handfull försvarare innan han släppte bollen till Lindén som från 16 meter fick en… halvtaskig träff men klockren placering på bollen som retfullt rullade in i vänsterhörnet. Halvlekens sista spark och Preben fick med sig 3-2 in i vilan.

Snacket i halvtid handlade om att fortsätta på inslagen väg. Söderort såg tröttkörda och oroliga ut och det skulle utnyttjas.

Teichman kommer in som ytter i halvtid tillsammans med Kamel som vänsterback.

Och Preben gjorde precis som man sa, fortsätta ösa på och pressa hårt. Ca tio minuter in i andra halvlek fick man resultat. AMP och Reza i gemensam press vinner boll på vänsterkanten. AMP sätter i djupled och kan bara se på när Reza trycker in bollen med en klassisk tåpaj!

Söderort försökte ta sig fram men blev ofta stoppade av den nykomponerade trion på mitten i form av Skullman, Lindén och Ödquist eller Anton och Godén i mittlåset.

Teichman som kommit in fick efter dryga 20 minuter spelade en armbåge i ansiktet och gick av en kort stund för att ladda för hämnd. Vilket han skulle få kort efter han kommit in igen. Matchbilden hade förändrats något. Preben orkade inte hålla samma höga tempo och det var trötta ben lite här och var. Men då kom anfallet som skulle avgöra. Boll upp på vänsterkanten som skickas över till höger där Ole skarvar fram den till Teich som med en konstspark lobbar bollen med knorr över målvakten. Bollen tar både i överliggaren och stolpen innan den studsar in i målet och sedan ut igen. Domaren var dock på rätt plats och hinner se att den är inne, 3-4 och vändning var klar. Eufori på sidan och supertextgruppen!

Nu handlade det om att hålla tätt och enbart kontra på Söderort som tryckte upp med allt de hade. Det skulle också bli ett sista mål för Preben. Skullman som slitit i 90 + tillägg bröt in i straffområdet med både en och två motspelare hängandes över sig, han ropade på straff men fick inget gehör. Bollen rensades och hamnade hos Lindén som ännu en gång får en halvträff men också en kanonplacering. Han skjuter bollen rätt på Skullman som kan skarva in 5-3. Målet blir också det sista som sker i matchen. Glädjescener i både omklädningsrum och supertextgruppen!

Stort tack till Söderort, domaren och givetvis Stockholm stad.