top of page

Nordzell satte krysset

En kortare rapport från en match som svängde och där Preben hela tiden kom tillbaka. Efter att ha legat under tre gånger där Fisksätras ledningsmål till 3-2 kom sent i matchen visade inhopparen Henrik Nordzell klass genom att skicka in kvitteringen rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

- Vi slarvar bort ytterligare en match tyvärr. Vi kämpar på fint och även om matchen svänger så har vi dem absolut starkaste chanserna där vi borde gjort minst två mål till efter ribbskott, ribbkrysset, två frilägen och i stort sätt ett öppet mål, säger en frustrerad Martin Karlsson.Martin Leinar skickar in 2-2


Melodin för Preben den här våren har onekligen vara att spela kryss. Av 13 matcher har man nu 7 oavgjorda resultat och främst för att man tappat ledningar sent i matcherna.


Fisksätra inledde matchen bäst och skapade lite oreda första tio minuterna - men när Dansken fått ordning på organisationen så tryckte man på rejält resten av halvleken. Det var dock Fisksätra som öppnade målkontot efter att man kommit runt på kanten och skickat in ledningsmålet.


Preben fortsatte nu att forcera framåt där man sätter en högre press. Och inte långt ifrån ett mål i baken hittar Leinar nätmaskorna efter att Reza brutit ett uppspel och Leinar drog både en och två spelare innan han kyligt skickade in kvitteringen. Direkt efter bjuder på dem två ovanstående på fotbollsgodis och hittar virket två gånger om.


Precis innan halvtid möter Reza upp en hörna på volley liggandes i luften, men sätter lädret rakt i magen på en chockad hemmakeeper. 1-1 i halvtid.


Kalldusch direkt

Direkt i andra tar Preben kommandot direkt och trycker ner Fisksätra långt ner i planen. I stället för ett ledningsmål så bjuder man på en tavla tyvärr. Efter att haft bollen i tryggt förvar i ett uppspel blir en felpass kronan på verket och Fisksätra kunde enkelt stega in och sätta ledningsmålet - igen.


Frustrationen var märkbar och det började smälla mer och bli lite tjurigare ute på fältet. Miguel och Niels var inblandade i flera tuffa situationer och domaren började nu vifta med kortet åt båda hållen. Preben skickar upp fler spelare i offensiven och inleder pressen högt för att störa uppspelen. Något som också skulle skörda frukt.


Efter att de rödvita stressat fram en situation så slår en spelare i Fisksätra en hemåtpass som målvakten väljer att plocka upp - indirekt frispark ca 3 meter från mållinjen. Miguel petar till Leinar som cementerar bollen i nätmaskorna. 2-2 och Preben hade nu vittring på ett ledningsmål.


Precis efter 2-2 kommer Leinar och nyinbytte AMP fram på högerkanten där AMP kliver runt en utrusande målvakt och har nu bara målet framför sig. En försvarare hinner ner och ställer sig på mållinjen och tyvärr sätter AMP bollen rakt på spelaren och inte i målet.


I slutet av matchen böljande det fram och tillbaka och båda lagen gick för seger och ställde mycket manskap i offensiven. Med mindre än 10 minuter kvar så kommer Fisksätra upp via högerkanten där backlinjen tappat markering och sätter fart in mot målet och hittar en fristående anfallare som gör 3-2. Kalldusch nummer 3.


Men Dansken ger sig inte. I momentet efter friställs Reza genom en fin genomskärare från Miguel och kommer fri med målvakten. I stället för att vinkla in bollen väljer han tyvärr att vänta in backen för att göra ytterligare en dragning och komma till ett bättre läge - och tappar bollen. Fisksätra kommer nu upp några gånger där Sebbe bjuder på fina parader.


I slutskedet av matchen kommer så äntligen kvitteringen. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet når bollen Nordzell som fick en extra sekund på sig att sikta och smeker in bollen i högre krysset och såg till att lösa krysset i en väldigt konstig match.


- Vi kommer inte upp i den nivå vi hade hoppats på. När vi märker av deras svagheter så utnyttjar vi det fint och kan styra matchen på ett bättre sätt. Sen är marginalerna inte på vår sida. Deras 2-1 mål är en bjudning i ett läge där vi går för att avgöra matchen. 3-2 kommer i ett läge när vi skapar extremt mycket mot ett tröttkört Fisksätra. Och vi har dessutom chansen att avgöra flera gånger. Men det summerar vårsäsongen på ett föredömligt sätt och vi får kriga hårdare helt enkelt, avslutar Karlsson.


Matchfakta: Fisksätra IF - Preben BoIS 3-3 (1-1)


1-1 Martin Leinar (Reza Jafari)

2-2 Leinar (Miguel Chavez)

3-3 Henrik Nordzell


Prebenligen mot Fisksätra


3 Danska skallar: Martin Leinar

2 Danska skallar: Miguel Chavez

1 Dansk skalle: Henrik Nordzell

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page