top of page

Ny seger för Preben!

Dagens match var satt till Hammarbyhöjdens IP emot alltid trevliga FC Sampierdarenese. Trots bra kommunikation från ledningen var vissa folk lite sena. Några hade tagit sig till Hammarby IP istället medan förseningens ordförande Karlsson inte kunde närvara då dotterns kaniner behövde klippning av naglarna.

Trots dessa utmaningar kunde Loebbert ställa en - för Preben - mycket stark startelva. Under hela första halvlek ägde Preben mest boll. Man rullade runt bra och det kom crossbollar från Grändås och Hörnell som fick den vanliga kapten Ole till att önska att han inte var skadad och kunde vara med i detta festfyrverkeri.

Första målet skulle vara ett sånt exempel. En hög crossboll i djupled från Lindén tog Aron med i fart med bröstet och gjorde sen ett mål som kunde ha varit kandidat till årets om inte det skulle komma 3 snygga mål mera i denna matchen.

Andra målet kom från André. Efter en dämpning som var så bra att André själv såg förvånad ut valde han att skjuta på halvvolley från drygt 30 m. Ett mål liknande Zlatans bicicleta emot England, fast utan bicicletan, skulle man kunde beskriva det som. Några minuter innan detta målet hade André även en väl utfört bicicleta som dock blott nuddade bollen. Preben hade möjligheter till att göra flera mål där bland annat Uller träffade stolpen och Thålin hade ett bra försök på hörna.

Första halvlek slutade 2-0 och man kände att Preben var i kontroll. Preben såg stabila ut i alla tre linjer och igen visade 3-backslinjen hög kvalitet både i defensiven och i spelet framåt.

Samp var inte utan möjligheter men avsluten som främst var från avstånd tog Nutte hand om säkert.

Loebbert gjorde 4 byten från andra halvleks start. Då Preben i år har en bred och stark trupp var det tydligt att de från bänken hade lust att visa att även de var kandidater till en startplats. Skullman som kom in som mittersta forward var med i mycket och fungerade som en säker uppspelsstation för försvaret såväl som mittfält.

Det skulle inte gå många minuter innan Preben igen var i målhumör. Bra spel runt Samp’s fält gav en frispark. Uller som redan hade haft två mindre lyckade frisparkar, lyckades igen övertala Lindén till att det var hans tur och vinklade snyggt bollen i korta hörnet, utan chans för målvakten. Preben trummade på och hotade ständigt Samp och efter bra spel över vänstersidan tog Uller emot bollen och skickade iväg en kanonkula och målvakten kund e igen bara stå och titta när bollen seglade i nätmaskorna.

Trots de två snabba mål i starten av andra halvlek och en ledning på 4-0 lyckades Preben trycka på och hålla ett bra tempo. Med 20 minuter kvar av matchen började byten rulla på oftare med nya folk i nya positioner och Samp jobbade sig in i matchen och lyckades reducera efter ett snyggt uppspel på deras vänsterkant som avslutades av Sampierdarenese Fernando Redondo som tryckte in bollen på halvvolley från kanten av fältet.

Coach Loebbert hade följande kommentarer om matchen:

- Vi fortsätter spela in ett nytt spelsystem och gör det med bravur än så länge. Bra bolltempo och varierande spel där vi hittar många fina kombinationer. I pressen hamnar vi stundtals på mellis så vi behöver arbeta mer på. Men överlag väldigt nöjd där flertalet spelar verkligen glänser och börjar hitta rätt i sina roller. Ett extra plus till AMP som bjöd på stor teknisk show i samband med målet.

Matchen slutade 4-1 och Preben tackar motståndaren och domaren för en bra insats.