Preben hade kraftsamlat till det så oerhört viktiga mötet mot Wollmars hemma på Åsen där allt fokus låg på att säkra säsongens första poäng efter en sällsynt tuff säsong där Preben allt jämt parkerar längst ner i tabellen på noll inspelade poäng.

Karlsson kastade in handduken med en förkylning och lämnade över tränaransvaret till Gurra som formerade följande uppställning:

Ole - Godén - Anton - Kamil

Lindén

Micke - Henrik - Loebbert - Niels

Uller

Som många gånger denna säsong så inledde Preben friskt och de centrala spelarna hittade ofta Niels ute till vänster både på fötter men även med instick bakom backarna. Något som dock fortsatte denna match var svårigheten att få in bollen i straffområdet och skapa ordentliga målchanser.

Wollmars skickade in en del bollar i straffområdet, några farligare än dom andra men Jagge i målet var stabil och hade inga problem alls att freda målet.

Preben skulle under den första halvleken vara det spelförande laget och malde ner Wollmars, som ju längre halvleken led såg rejält trötta ut. Wollmars hotade dock med sitt tunga raka spel, allt som oftast med längre bollar mot den gamle gårdaren Tauer. Det var också Tauer som skulle få första halvlekens absolut hetaste chans när deras andre anfallare skarvade en längre boll förbi backlinjen och Jagge där Tauer stod med öppet mål, det såg ut att vara offside men flaggan stannade nere och Tauer skickade bollen över det helt öppna målet.

Preben fortsatte rulla boll och spelet såg väldigt bra ut men stannade ofta vid straffområdet och det var svårt att skapa konkreta målchanser.

0-0 slutade också första halvlek och i paus pratades det om vikten av att orka hålla spelet uppe då Wollmars hade sett rejält slitna ut, framförallt under den sista kvarten.

Andra halvlek går igång och det är faktiskt Wollmars som rivstartar den med hög press och vid bollvinst skickades bollen in i straffområdet. Preben kunde efter 5-10 minuter återigen ta över spelet och började föra matchen igen, utan dom farliga målchanserna dock.

Det var tillslut Wollmars som skulle ta ledningen i matchen. Efter en hörna föll en rödvit spelare och bollen trycks in i nät, Preben ropar på frispark utan resultat, 0-1. Bara två minuter senare var det dags igen. Wollmars med sitt raka spel kunde utnyttja det mentala övertaget och omgående utöka ledningen.

Preben genomförde en hel del offensiva byten, Wimnell, Reza, Amir, Emil och Ters kom alla in allt eftersom och efter de båda målen gick Dansken ner på en trebackslinje för att påbörja en forcering.

En forcering som dock inte skulle ge resultat då resultatet stod sig matchen ut. En ny blytung förlust där spelet under stora delar av matchen var väldigt lovande men dessvärre har laget fortsatt stora svårigheter med att ta sig in i straffområdet och skapa farliga målchanser.

Nu väntar ännu en måstematch. Denna gång mot bottenkonkurrenten Högalid som parkerar på platsen ovanför med tre poäng mer och en match mindre spelad.

Matchen spelas imorgon fredag, 18/9 18.00 på Tantolundens BP. Ta med en polare, en påse bärs och ropa fram Preben till säsongens första trea!