top of page

Plattmatch i 3e omgången mot en gammal bekantskap

Det var ett sargat Preben som möttes upp på Mälarhöjdens IP för en tung match mot gamla div 6 bekantskapen, KIF Söderort, denna bitiga söndagskväll. Då föregående match gett smakprov på potentialen som finns i truppen var siktet inställt på säsongens första 3a.

Ett gäng skador, sjukdomar och utlandsresor gjorde att både tränare Loebbert, ordförande Karlsson och klubblegendar Runesson tog plats i truppen.

Bänk: Elias, Martin Karlsson, Victor Loebbert

Preben började med att ligga lågt för att känna på Söderort. Snabbt kunde man identifiera att det största hotet för dagen fanns i ett par känsliga fötter hos Söderorts skånske vänstermittback. Efter bara några minuters böljande spel når Ali högst på boll från Prebens backlinje och lyckas skarva vidare till en djupledsspringande Aron. Chansen är god men målvakten parerar avslutet kontrollerat. Fåtalet minuter senare lyckas Söderort bryta ett uppspel från dansken och spelar kvickt förbi en icke samlad backlinje för att rulla in 1-0.

Matchen fortleder och Söderort har tydligt kommando över matchen men kommer inte till särskilt farliga lägen. Tendenser till bra spel finns hos Preben men det lossnar inte och skärpan är inte med oss för dagen. 31 minuter in bryter Söderort återigen ett uppspel från dansken och hittar snabbt framåtlöpande fötter inom laget för att rulla in 2-0. Strax innan halvlek byts Aron ut för debuterande Elias, välkommen Elias!

Halvlek blåses och i omklädningsrummet manar Coach Loebbert till att hitta ett lugn och självförtroende att matchen kan och SKA vändas. Kvalitén finns men inställning saknas.

Andra halvlek blåses igång och det fortsätter där det slutade, Söderort vill mer och Preben har svårt att etablera sitt spel. 5 minuter in försöker Lindén plocka ner en hög boll med högerfoten och man ser snabbt att något inte stämmer. Lindén signalerar omgående på byte och mycket riktigt... gubbvad. Victor Loebbert in.

Strax därefter får Söderort en hörna och efter en tilltrasslad situation lyckas de även peta in 3–0. Ridå.

Resterande del av matchen har Söderort fortsatt kontroll och Preben svårt att etablera kontrollerat spel. När domaren till slut sätter pipan i munnen och 90 minuter har passerat kan Preben konstatera att det är en undermålig prestation där man inte kommer upp i nivå. Det finns tendenser till något bra men inställning och spelglädje saknas.

Detta i kombination med dåliga förutsättningar för dagen, åker man ifrån Mälarhöjden missnöjda men fast beslutna om att vända trenden redan kommande måndag mot Atletic Blåsut.