top of page

Preben kryssade mot Wollmars efter Ullers frisparkskvittering

Hofen tackar för sig efter en fin vårsäsong

Efter superugen där Preben kryssade två gånger kom ännu ett oavgjort resultat när vi närmar oss sommaruppehållet

- Tycker vi spelmässigt är det bättre laget över 90 spelade minuter. Tyvärr är vi inte tillräckligt heta på fasta situationer där vi ger bort för billiga mål. Även mot Wollmars. Vi kunde avgjort, dem kunde avgjort på slutet men ett sjätte oavgjort för oss i år får väl någonstans sägas vara rättvist. Även om vi borde stängt matchen i början på andra, säger Martin Karlsson.

Ett Preben i svacka

Det var ett Preben i svacka efter enbart två poäng av nio möjliga i superugen som kom till spel med en veckas vila i benen. Nytillträdde coach Gustav hade tagit ut en stark trupp där Jagge var tillbaka i kassen med tejpad fot. Gustav var dock bortrest och Martin Karlsson, direkt influgen från All inclusive hotellet i Kroatien, fick chansen att leda laget denna måndagskväll. Det var hög internationell klass på Karlsson som körde solbrillor på inomhus under hela matchgenomgången. Det talades inför matchen om att hitta tillbaka till säsongsinledningen där det fanns mer fart och kreativitet hos spelarna och även att höja kommunikationen ett snäpp för att hjälpa varandra där ute.

Så här ställdes laget upp:

Jagge

Fahlman Khelil Ole © Stolt

Sandhoff Lindén Peter Miguel

Uller Leinar

Preben dominerar spelet

Wollmars inledde första minuterna starkast genom att skicka långt och det tog en stund för Preben att ta kommando över spelet. Efter dryga tio minuter började Peter och Lindén dominera mittfältet och Preben hittade bollar bakom Wolmars backlinje där Miguel, Leinar, Uller och Sandhoff alltid hotade och störde deras försvarare och tillslut kom utdelningen. En fint slagen längre boll från Ole skarvades av Miguel till Leinar som kom i ett två mot ett-läge tillsammans med Uller, hela laget väntade på att bollen skulle spelas över men Leinar väntade ut sin försvarare och målvakten och rullade retfullt in 1-0.

Preben fortsatte dominera efter ledningsmålet och Peter tryckte iväg en hästspark som går i överliggaren. Sekvensen fortsätter med ett inlägg där bollen studsar ut utanför 16-meterslinjen där Peter väntar. Denna gång tar han bollen på volley som går i en vacker båge över målvakten och Preben har 2-0.

Direkt efter målet slappnar Preben av en aning och släpper in Wollmars som skapar ett par chanser. Deras spel går främst ut på att få fasta situationer och inkast på offensiv planhalva där de skickar bollar in i straffområdet mot gamle Djurgårdsprofilen Janne Tauer. Preben lyckas dock avvärja och Jagge får hålla nollan i första halvlek.

I halvtid snackas det om att spela försiktigt i inledningen av andra halvlek och våga slå dom längre bollarna över Wollmars backlinje om vi blir pressade för djupt.

Wollmars äger luftrummet likt Stoke

Domaren blåser igång halvleken och tyvärr sover gubbarna i Preben de första tio minuterna där Wollmars fullkomligt dominerar luftrummet. 2-1 kommer i minut 48 efter en hörna där bollen hamnar utanför straffområdet och deras spelare på chans skickar in den mot mål, Jagge som fått solen i ögonen kan se bollen passera över hans huvud och hamna i nätet.

Snabbt därefter får Wollmars en ny hörna som Janne Tauer går ut för att ta. Han hade tidigare hotat med sin vänsterfot och denna gång slår han hörnan direkt i mål där Reza förgäves försöker rädda bollen på mållinjen.

Preben börjar rotera spelare för att få in fräscha ben men ganska snabbt efter kvitteringen lyckas Wollmars ta ledningen med 2-3.

Efter målet som kommer i minut 62 blir det hawaii-fotboll för hela slanten där båda lagen slår längre bollar och stannar med mycket folk i anfallet. Preben skapar mest och lyckas få en frispark till höger utanför straffområdet. Uller stegar fram och lägger en boll mot mål, deras keeper står helt fel i målet och hinner inte korrigera sitt misstag och bollen går in mitt i målet, 3-3.

Sista 20 minuterna svänger matchen fram och tillbaka där chanser skapas åt alla håll men antingen går avsluten utanför eller så lyckas de båda målvakterna rädda bollarna. Domaren blåser av matchen och slutresultatet 3-3 får sägas vara rättvist efter 90 minuter där Preben stod för fint spelmässigt övertag under stora delar av matchen men Wollmars dominerade luftspelet totalt.

- Ett fall framåt oavsett när det kommer till vårt possessionspel och det tar vi med oss mot Fisksätra, säger Martin Karlsson efter slutsignalen.

Nästa vecka spelas sista matchen borta mot Fisksätra innan ett välbehövligt sommaruppehåll tar vid.

Vi passar även på att tack Jakob Sandhoff för denna tid då han efter sommaren flyttar tillbaka till Danmark. Vi hoppas dock på att få se Hofen tillbaka i det rödvita lägret i framtiden, som spelare eller som öldrickande supporter.

Matchfakta Preben BoIS - Wollmars FF: 3-3 (2-0)

1-0 Martin Leinar (Miguel Chaves)

2-0 Peter Lindström