top of page

Preben säkrar seriesegern efter klassisk insats!

Efter den något ”luften gick ur”-osande insatsen borta mot Marockanska förr förra helgen så kunde man ana en viss nervositet i truppen när det var dags att ställas i en seriefinal hemma mot KIF Söderort. Lindén hade spenderat hela arbetsdagen med att studera tabelläget och räkna ut olika scenarior och det var en skakad man som möttes vid tunnelbanan. Han manade på importansen av seger idag för att: ”slippa gå runt med ångest hela veckan och få magsår under dagen på fredag”.

Coach Loebbert tog vid där vid snacket inför match och pratade om hur viktigt det var att vi gick ut och jobbade för varandra konstant i 90 minuter. Niels fyllde på med hur alla skulle vinna sina respektive dueller. Trots nervositeten så var snacket gott och stämningen alltjämt god i omklädningsrummet där Ödquist hann föreslå en Bert Robertsson-uppvärmning, dvs två starköl och sitta på ett varmt element i en kvart, Kamil bjöd på banan och choklad och Lindén och AMP han utbyta goda 10 minuters FPL-snack innan det var dags för uppvärmning på riktigt. Här började det märkas att det var ett påkopplat Preben som inte skulle ställa ut några skor och slarva, uppgiften skulle tas på allvar och elvan som skulle inleda matchen såg ut som följer:

Nutte

Hause - Godén - Anton - Ödquist

Lindén

Hörnell - Niels

Ole - Kevin - AMP

Bänk: Kamil, Casper

Även om Preben stod som hemmalag så delas den faktiskt med Söderort och det var ett rejält bortafölje som tagit sig till Åsen för att se denna toppmatch. Det stojades, stimmades och ropades både på domare och spelare och förmodligen bidrog det till att matchen sattes igång i ett jävla tempo från minut ett. Preben som varit vana med att få hålla i bollen och pressa högt mot något mindre spelskickligare lag fick för dagen ställa in sig på att ligga på rätt sida i försvar och jobba med kontringar. Söderort höll i bollen och drev upp i högt tempo på både kanter och i mitten men lyckades aldrig riktigt skapa några farliga chanser förutom ett halvt friläge efter slarv i försvaret där Nutte kunde rädda bollen enkelt. Dagens väldigt snabba backlinje i Preben fick möta tekniska och snabba spelare i offensiven men kunde utan problem avväpna motståndaren gång efter gång. Det var trots övertaget för Söderort, Preben som skulle få första chansen och föga förvånande var det via en fast situation. Lindén stegade upp med bollen placerad strax utanför straffområdet till vänster. Sin vana trogen så fick han en fin träff på bollen som tog på en eller annan spelare innan den trillade ner runt mållinjen där AMP hade letat sig fram och petade in bollen och eventuellt snodde målet, 1-0 Preben och andrum i det spelmässiga övertaget från Söderort som fortsatte dominera spelet.

De rödvita hade överlag svårigheter att hitta rätt i presspelet mot ett spelskickligt motstånd som alltjämt hade svårt att skapa ordentliga målchanser förutom något avslut från dryga 20 meter som antingen gick över, utanför eller plockades ned enkelt av Nutte. Och så fortsatte hela den första halvleken där det också började leta sig in en viss frustration hos Söderort. Preben hann dock skapa några kontringschanser, bästa chansen där Kevin kom fri men placerade bollen precis utanför stolpen

Tillslut hade 45 minuter passerat och den för dagen duktige domaren satte pipan i munnen och blåste av, i samma sekund som Ole skulle fått friläge, där Preben hade ledningen och seriesegern i hand.

Halvtidssnacket handlade mycket om positionsförändringar i försvaret där Loebbert vill täta till mitten och låta Söderort spela runt på kanterna där de varit tämligen ofarliga i första halvlek, den tydliga triangeln på mitten förändras också till två defensiva ankare med Niels som ensam spets framför. Sedan fortsätta spela på kontringar som man gjort under första halvlek.

Andra halvlek rullades igång och om det var Söderort som hade ägt första halvlek så var det en total förändring inledningsvis. Loebbert fick resultat med sin förändring omgående där Prebens offensiva fyra bröt bollen högt omgående och kunde komma i anfall gång efter gång första 10 minuterna. Kevin fick bollen högt i banan och blev kapad vilket skulle ge Preben ännu en farlig offensiv fast situation. Lindén knorrade in ännu en bra frispark som skarvades till hörna. Även denna var bra slagen och Hause som gick på första stolpen missade nicken precis men rakt bakom honom kom en försvarare med händerna i högsta hugg och boxade(?) bollen. Domaren tvekade aldrig när han blåste straff och det gjorde inte Hörnell heller när han stegade fram, bollen satt säkert till höger och 2-0 var ett faktum. Direkt efter 2-0 får bryter Hause fram och serverar AMP en smörpass men det är nästan som han inte förväntar sig att bollen ska gå fram då han missar den med en tånagel. Kort efter detta går AMP ut till förmån för Casper och även om Söderort åt sig in i matchen, tack vare behovet av att gå fram och göra mål, så var det Preben som kunde vinna boll högt och kontra. Precis som i första halvlek så hade Söderort svårt att få till ordentliga målchanser, något som inte saknades för de rödvita. Hörnell får först ett drömläge i straffområdet som målvakten gör en otrolig räddning på. Strax därpå får Kevin först ett liknande läge där han skjuter tätt över innan ett friläge som målvakten ännu en gång räddar. Även Ole har en lobb som smiter över när han tycker sig se målvakten långt ute.

Matchen flyter på på samma sätt och Kamil ersätter Lindén för att stänga matchen.

Söderort flyttar fram mer folk men mittlåset med Godén och Anton städar undan alla bollar som närmar sig straffområdet. Tillslut ska också spiken i den berömda kistan komma och då är det Godén som letat sig fram från mittbacksrollen och hamnat som forward till höger med bollen och skickar en känslig boll över till vänster där Casper tar emot och tunnlar målvakten till 3-0, här är det bara 10 minuter kvar av matchen och nu börjar det lukta guld. Den avstängde Emil Svensson smög iväg och hämtade guldhattar och spelarna på planen defilerade in i mål när domaren blåste av matchen!

Glädjescener utbröt runt båset med både sång och dans innan festen tog vid i omklädningsrummet där Hörnell tagit stora ansvaret och köpt bubbel. Det var bubblig stämning deluxe i omklädningsrummet som du med fördel kan ta del av på @prebenbois på instagram och redaktionen önskar att vi hade en sen efterfest att skriva om här men den spar vi till matchen efter fredag borta mot Örnsbronx där bokslut för säsongen ska göras innan Lemon Bar eller liknande lokal ska intas av 20 segerstinna Prebenhjältar!

Ses på fredag alla festsugna. Västberga IP 20.00, medtag egen dryck!