top of page

Seger i rivalmötet mot Kransen!


Så var det dags för årets andra rivalmöte mot Kransen United, denna gång på Aspuddens IP. Förra mötet slutade 2–0 till dansken och prebenspelarna var taggade och i tid (!) till samlingen på fredagskvällen.


Dagen till ära så var ordförande Karlsson på plats (givetvis med ett par öl innanför västen) och interim för coach Loebbert som var bortrest. Den stora snackisen för dagen var att Gibba blivit poster boy för interflora och ansiktet utåt för "Septemberbuketten", tyvärr är det ingen sponsor, men för den romantiske kan han säkert fixa en schysst deal på blommogram.

Tidiga till samling gav givetvis utrymme för mycket snack i omklädningsrummet och varje toastmaster mardröm, ordförande Karlsson, var inte sen på bollen att predika och förklara enkla saker på ett svårt sätt. Han hade då inlett sin tio minuter långa monolog med att säga att han inte skulle bli långdragen och avslutat med att vi skulle fokusera på vårt spel.


Därefter gav han ordet till kapten Ole. Här kan man som åhörare uppfatta en viss dissonans, då Il Capitano i stället valde att sätta stort fokus på motståndarna och bland annat berättade hur duktiga vissa spelare i andra laget var.

Uppfyllda av talen var det slutligen dags för avspark och Preben ställde upp med följande lag.


Raz the Flash

Kamil – Ole – Godén – Sebbe

Hörnell – Lindén – Ekman

Aron – Gibba – AMP.


Bänk: Svensson, Gurra, Nordzell


Första halvlek är en ganska svängig historia där Preben inledningsvis för spelet första 10–15 minuterna. Kransen arbetar sig sakta in i matchen när Preben börjar bli långa i lagdelarna. Någonstans häromkring håller Preben på att skapa sin första riktiga målchans när AMP bryter sig fri och är på väg mot ett friläge, men blir fälld av en hemmaspelare och domaren väljer att fria helt.


Första riktigt farliga målchansen blir istället till på via ett uppspel på högerkanten. Från höger sker ett tillbakaspel inåt banan mot Hörnell som på ett tillslag slår bollen i djupled mot Aron som bröstar med sig bollen och skjuter direkt på volley! Kandidat till årets mål, om bara inte för att skottet går rakt på målvakten som tippar bollen till hörna.

Kort därefter, efter cirka 25–30 min ska ändå utdelning komma när Hörnell på pass av Godén kommer igenom kransenförsvaret och placerar in 0–1 till Preben när domaren blåser för halvtidsvila.


Inför andra halvlek går en skadad Sebbe ut och Svensson ersätter. Preben krymper lagdelarna något och man kan vinna boll rättvända högre upp i plan och har lite mer klara idéer, men Kransen är inte ofarliga och matchen fortsätter bölja på.


1–1 kommer sedan tidigt i andra efter ett drömmål av hemmalaget – otagbart för Raz the flash i målet. Inte långt därefter replikerar Preben och återtar ledningen. Svensson bryter boll strax inne på Kransens planhalva, driver upp och slår ett inlägg mot mot Aron som skjuter i täck och bollen studsar fram till AMP som skjuter in 1–2.


Efter ledningsmålet behåller Preben taktpinnen, men Kransen är inte ofarliga när de bjuds på offensiva fasta. Både Hörnell, Ekman och Gibba får lägen att döda matchen där den mest minnesvärda situationen är Ekmans tekniska nummer. Han får bollen felvänd mellan två backar, vänder på ett, tar med sig bollen och försätter sig i ett friläge. Kanske något ovan i situationen får inte friläget önskat utfall och resultatet 1–2 står sig tills domaren blåser av.


Obesegrade efter uppehållet, en fredagskväll och med segerns sötma som kombination gav sig delar av spelartruppen sig sedan ut i stockholmsnatten för att fira.


Framåt Preben!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page