top of page

Serieguiden Division 5 Mellersta

I och med att Preben BoIS gör sin första säsong någonsin i Mellersta Femman så har man inte än lyckats punktmarkera lagen i serien. Det märks också i rapporteringen här nedan. Men det ska bli vansinnigt roligt att få stifta nya bekantskaper och slippa flänga ute i söderort varje vecka.


Preben BoIS som alltid varit skriven på antingen Södermalm eller Vasastan har äntligen hamnat rätt - men hur ser nu seriemotståndet ut för i år? Redaktionen har i den mån det gått försökt luska fram formen på årets motståndare - men det står klart att nästan samtliga lag, valt att maskera den.

BK Gamla Karlbergare

Grundades redan 1940 för att få igång gamla spelare tillhörande Karlbergs SK. Har de senaste åren mest funnits i och runt Division 6. Än idag hämtar man in vassa spelare från ”A-laget” och förra året tog man övertygande hem Division 6D på hela 46 pinnar.

Preben har mött laget en gång tidigare i en träningsmatch 2013. Man lyckades till trots tufft motstånd avgå med segern i 2-1 för Danskarna.

Tippas i år landa i mittenriket, men redaktionen vill lyfta ett varnandes finger Karlbergsgänget. Dessvärre har vi inte kunnat hitta någon information kring träningsmatcherna.

Essinge IK

Precis som Preben valde Essinge att flytta över till Mellersta från Södra. Förra året slutade man i mitten men var länge inblandat i nedflyttningsträsket. Ett lag som spelar väldigt rakt där man i premiären gav Preben på pälsen rejält. De rödvita revanscherade sig senare på hösten och knep samtliga tre poäng.

Väntas i år få kriga främst i undre halvan av tabellen. Vägde främst lite tunt under hösten senast och har man inte värvat in klass så lär det bli ett likasinnat år även i år.

Dessvärre har vi inte kunnat hitta någon info kring träningsmatcherna.

Fisksätra IF

Fisksätra blev förra året uppflyttade som tvåa från samma serie där BKGK tog hem seriesegern i Division 6. Nykomlingen har än så länge spelat fyra träningsmatcher under försäsongen där man vunnit två och förlorat två. Bland annat kommer man från en 4-0-förlust mot Skogås-Trångsund och även en uddamålsförlust mot Ösmo. Sedan har man slagit tillbaka mot två Div.6-lag.

Resultaten skrämmer kanske inte och man verkar ha en del att jobba på inför seriepremiären. Som nykomling får man det nog svårt i år. Vi tippar på nedre halvan även här.

Gimonäs FC

Norrlänningarna som ville börja lira boll i Stockholm, startade Gimonäs FC. Man tog med sig ortsnamnet och började direkt att klättra i seriesystemen. Förra året tog man en imponerande tredjeplats i Mellersta och slutade tre poäng bakom Norrtull som avancerade till Division 4.

Under försäsongen har man hunnit spela tre träningsmatcher – som slutat med två segrar och en förlust. Bland annat slog man nyligen Danderyd med 5-0 som Preben också gav på pumpen i helgen senast med 6-1.

”Norrlänningarna” från björkarnas stad får nog ses som en toppkandidat i år om man inte tappat några vassa spelare. Verkar vara rätt lika Preben på många sätt med en skön balans av garv och allvar.


Hammarby TFF

Här kommer det att dugga profiltätt i år. Årets roligaste överraskning helt klart. Bajens gamla ungdomssatsning väcks åter igen till liv. Ambitionerna är tydliga – man ska rakt upp i seriesystemen. Där av att man plockat in gamla Bajenprofiler så som följande: José Monteiro, Haris Laitinen, Monday James, Fredrik Stoor och Patrik Gerrbrand. Fler lär fyllas på innan seriestart.

Får man upp någon kondition på dessa herrar så bör man springa igenom den här serien tämligen enkelt. Får helt enkelt ses som stora favoriter i år och ett lag som samtliga i serien kommer att vilja slå. Man har fortfarande inte kommit igång med träningsmatcherna.

Högalids IF

Förra årets nykomling sluttade i mitten av förra årets tabell. Rykten vittnar om att det finns klasspelare i laget även här. Verkar göra en satsning där man i år har siktet betydligt högre upp i tabellen. Under försäsongen har man hittills gått rent med fyra raka vinster, mot bl.a. Stuvsta och Skogås-Trångsund där man snittat 4 mål framåt per match.

Formen lär vässas och här kommer man att få se upp i år. Räkna med tryck från läktarhåll på Zinkensdamm. Ett lag för topp-5 troligtvis.

IFK Lidingö BK

Ytterligare en nykomling, men som på förhand troligtvis inte bör ta som en nykomling. Körde över sina motståndare i Div.6 förra säsongen och gick förslutfria genom serien som nykomling. Det vittnar om karaktär och vinnarskalle i föreningen som är en utökad arm från IFK Lidingö som ligger högre i systemen.

Det finns dessvärre ingen information om träningsmatcher att tillgå.

Kransen United FF

Det finns mycket att säga om Kransen, positivt som negativt. Kanske Prebens största rival genom alla tider. Och vem har glömt den senaste matchen lagen sinsemellan när Dansken föll stort?

Förra säsongen slutade man på en fjärdeplats och var länge med uppe i absoluta toppen, men föll ihop lite under hösten. Har man värvat smart så lär man absolut bli ett topp-5-lag även i år. Vi har haft många härliga duster ihop och lär så även bli den här säsongen. Matcherna har en tendens att piskas upp vilket båda lagen gillar och supportrarna vill verkligen inte missa årets möten. Ingen direkt info här heller kring träningsmatcherna, förutom en förlust mot Tungelsta med 2-0.

Mariebergs SK

Mittenlag som Preben stött på under en träningsmatch. Förra säsongen hade man den gamle DIF-profilen Babis Stefanidis som tränare, men som inte verkar fått fortsatt förtroende efter en femteplats förra säsongen, som var ett steg uppåt från säsongen innan.

Man tvålade nyligen dit Åkersberga med 2-0 i en träningsmatch och allt ser ut att rulla på fint för laget från Kungsholmen. Hur mycket de ska utmana i år återstår att se. En oerhörd konkurrens kan göra att man återigen hamnar i mittenriket. Plus på uppdaterad hemsida!

Vasastan BK

Laget som förra säsongen flyttats ner från Division 4 lär ha tappat några spelare och hamnade till slut i mitten även dem. Beroende på hur satsningen ser ut och spelare in så kan säsongen antingen sluta med nedre halvan eller mitten. Under många år låg det glöd på Vasastan, men glansen verkar ha avstannat och mycket talar väl för att även engagemanget tyvärr gjort det. Deras hemsida är under uppbyggnad så inte heller här har vi några träningsmatcher att rapportera om.

Wollmars FF

Janne Tauers Wollmars är ett skönt gäng. Preben har spelat mot de en gång tidigare i en träningsmatch som slutade oavgjort. Kompisgäng som gillar att lira boll. Landade på undre halvan men sju poäng från nedflyttning. Man spelade mot Reymersholms IK i helgen där det blev förlust med uddamålet och matchen innan matchades man mot tufft motstånd i form av Järla – även där torsk.

Man satsar mycket på det sociala i Wollmars och har värvat spelare med fina meriter. Det återstår att se vart de ligger formmässigt – men vi behöver inte vänta allt för länge då Preben ställs borta mot Wollmars i premiären.


Hur slutar tabellen nu då? Redaktionen har valt att prova sina vingar i att sätta ihop en tänkbar sluttabell för att elda på lite extra inför premiären.


1. Hammarby TFF

2. Gimonäs FC

3. Preben BoIS

4. Kransen United

5. Högalids IF

6. IFK Lidingö BK

7. Mariebergs SK

8. Wollmars FF

9. BK Gamla Karlbergare

10. Vasastan BK

11. Fisksätra IF

12. Essinge IK

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page