top of page

Vinst mot Fullersta i seriepremiären


Upptakten emot Fullersta startade i vanlig Prebenstil. Ett mindre fel i kommunikationen gjorde att man hade lite kort om shorts. Loebbert spelade i korta badshorts och Nordzell fick värma upp i vadderade målvaktsshorts.


Laget för dagen (4-4-1-1)

Nutte

Kamil - Loebbert - Godén - Svensson

Ole - Lindén - Hörnell - Gibba

Aron

AMP


Bänk: Sellhed, Amir, Nordzell, Wahlström

Fokus inför matchen var just att hålla fokus och visa vinnarskalle och detta skulle Preben visa sig lyckas med till 50%.

Preben inledde bra, hade mycket boll och kom fram till flera bra avslut. Första målet kom efter ett bra inlägg från Gibba som Aron, i vanlig Jon Dahl Tomasson-stil, lyckades nudda 2mm innan den gick i mål. Han tog själv målet och Gibba fick nöja sig med en assist.


Flera spelare visade framfötterna och offensiven med AMP, Gibba, Ole, Aron kom ständigt till chanser men skärpan saknades lite i avsluten.


Om Gibba blev trött på att se möjligheter missas är oklart, men han tog saken i egna händer och Prebens andra mål för dagen kom efter en ofarlig situation till vänster där Gibba tog emot bollen, gick ned i tempo och sedan placerade bollen i det bortre hörnet med en hård bredsida som självaste Thierry Henry skulle ha varit nöjd med.


I första halvlek gjorde Preben en solid offensiv insats, medans de defensivt kunde ha hållit ihop laget bättre.

Fullersta kom inte till många möjligheter i första halvlek och deras starka anfallare agerade i ensamhet, men lyckades ändå hålla i bollen bra och pressa Prebens försvar ett par gånger.

Kort in i andra halvlek fick Gibba bollen när han tog en löpning i djupled. Denna gången kom ett avslutet med vänstern som tog i stolpen och återigen i vanlig Jon Dahl Tomasson-stil gjorde en fullföljande löpning från Amir att han kunde sätta returen i ett tomt mål.


Tilläggas bör är att i andra halvlek gjorde Preben en del byten, vilket resulterade i ett lite mera osammanhängande lag defensivt och ett Fullersta som fick mer boll på offensiv planhalva vilket resulterade i några farliga avslut.


Sista målet skulle dock göras av Prebens Johan Wahlström som noterade, vilket flera från Preben gjort, att Fullerstas målvakt vid flera tillfällen stått en bra bit ut från målet. Wahlström visade att gammal är äldst och chippade från långt håll över målvakten och satte 4-0 som också blev slutresultatet för dagen.


En bra insats i premiärmatchen från Preben där samtliga spelare visade framfötterna.


Danska skallar:

3: Gibba

2: Hörnell

1: Godén

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page