top of page

Skadedrabbat Preben fick oavgjort

Match två av tre under "super-ugen" landade på ytterligare ett 2-2-resultat. Preben BoIS kom till spel med ett oprövat lag som på förhand hade skavanker och få minuter i benen - men som krigade tappert. Efter att ha haft en 2-0-ledning så tappade man i matchens sista minut till 2-2 mot ett krigande Fisksätra.

- Efter dem förutsättningar vi hade så gör det okej. Vissa gjorde i stort sätt sina första minuter för säsongen idag och flertalet spelare fick spela på ovana positioner då är väldigt skadedrabbade just nu, säger Martin Karlsson.


Det började dock i dur och redan i fjärde minuten så kommer Ole fram längs högerkanten och skickar in ett inlägg som löper hela vägen igenom straffområdet till andra änden - där dansken Steffen Rasmussen bombade in ledningsmålet via ribban - på Danmarks nationaldag till råga på allt.


En kvart senare var det dags igen då comebackande Jögge bryter ett uppspel och Niels går fram som ett lok och snor bollen och sätter högsta fart mot mål. Ostoppbar som han oftast är i dem lägena så går han hela vägen förbi mittförsvaret och rullar in 2-0 till hemmalaget.


Nu började man i stället lägga sig lite mer i försvar och bevaka fram till halvtid. Det var en del trötta huvuden och man gör lite byten både på planen och från bänken. Dock så lyckades man inte hålla ihop det hela vägen fram till första 45. Precis innan halvtid rinner Fisksätra igenom snyggt och stänker dit reduceringen.


Kunde avgjort på stopptid

Med vind i seglen och ett starkt bollinnehav från första kom Fisksätra ut i andra och dominerade matchbilden. Preben låg på kontring och försökte ligga tight i försvarsspelet. Både tack vare orken och ovana positioner.


Bortalaget börjar nu rada upp heta målchanser och det är frustrerat i Preben och man är inte riktigt sammansatt som lag och man reagerar mer än agerar där ute. Sista tio minuterna fick dessutom Martin Karlsson hoppa in efter att han avslutat sin karriär förra säsongen. Han inledde starkt med att dribbla av en kille tre gånger i ett och samma moment. Trött efter bedriften låg han endast i position fram till slutsignalen. Men den gamle verkar kunna fortfarande.


När det endast återstår en minut kvar fram till 90 minuter blir det en tilltrasslad situation i Prebens straffområde. Bollen lyfts in via en frispark och Preben är först, men man tar inte snacket och nicken går rakt upp i stället för ut från straffområdet och efterföljande situation så ligger bollen i Jacob Wimnells mål.


Preben mobiliserade dock för en sista chans - och vilken chans man fick. Direkt efter avspark får Niels bollen på offensiv planhalva och börjar springa mot ett tröttkört försvar i Fisksätra. Han löper förbi en efter en och hittar sedan Reza som står och skriker i andra sidan straffområdet att han är fri. Niels hittar in med bollen och Reza är nu helt fri med målvakten. Han gnider bollen förbi målvakten och ut mot bortre stolpen - men den passerade med någon millimeter och matchen slutade 2-2. Fullkomligt rättvist då det var Fisksätra som var det bättre laget mot ett för dagen tröttkört och inte helt bekvämt Preben med många nya ansikten i startelvan.


- Dem som kommer in idag kämpar för klubbmärket. Skulle dock velat ha lite mer kommunikation där ute. Men det är svårt när många får spela på nya positioner och vi flyttar runt dem efter behov och matchbild. Vi är nöjda med en pinne idag, men har vi full styrka så är det ett lag vi ska slå med ett par bollar i vår favör. Förhoppningsvis får vi ihop ett lite mer slagkraftigt lag mot Högalid och kan avsluta super-ugen på ett trevlig sätt, avslutar Karlsson.Ännu en fin insats av Jacob Wimnell i kassen


Matchfakta: Preben BoIS - Fisksätra IF 2-2 (2-1)


1-0 Steffen Rasmussen (Ole Jahren Andersson)

2-0 Niels Brolev (Christian Jörgensen)


Rött kort: Carl Tersman Toll

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page