top of page

Skønne tre point i en ikke alt for velspillet fodboldkamp

Søndagens møde med GKBK var på en kold, men solrig hägerstensåsens BP. Det var endnu engang en ny startelver fra Preben’s side. Rotationsprincippet er i 18/19 sæsonen blevet brugt flittigt, for at give optimale muligheder for toppræstationer på padel-banen, Lemon bar, svenske klassikere og rejser til Italien.

Dagens taktiske oplæg var uden Martin Karlsson ved roret - så det blev kort og præcist -af coach Gustav. “Gå ud og ha det sjovt, og lad bolden gøre arbejdet gutter!” Et dejligt dansk og motiverende oplæg. Startelveren var stærk, men det mest imponerende var en bænk bestående af Stockholms største feinschmecker på ur-fronten - Runesson og årets vindere af Racketlon Malmberg og Niels. Derudover var der velfortjent debut som anfører til Machinegun Uller.

Kampen begyndt i et adstadigt, men kontrolleret tempo fra Preben. Man spillede bolden rundt i forsvaret, op til midtbanen - bestående af Lindén og Peter - og disse sendte på skift dagens to kanter Amir og Wahlstrøm og dagens backer Stolt og Svensson flot afsted, og havde den klassiske sidste aflevering ind i feltet været lidt mere skarp, så havde man snildt lavet 1 eller 2 mål. I den anden ende var der også nogle muligheder til GKBK, men måden hvorpå man kom frem til chancerne var Egil Drillo’s taktik i midt halvfemserne, med lange direkte bolde. Her dækkede Fahlman og Loebbert flot af, og Nutte i mål tog alt hvad GKBK kom frem til.

Efter ca. 30 minutter så træneren Gustav at Niels læber var så blå som en pensionist til morgensvømning i Bellahøj Svømmehal. Derfor blev den første udskiftning lavet med Amir som gik ud til en hviler og Niels kom ind. Det skulle ikke tage mere end et par minutter inden Niels havde forvildet sig ind på midten ved siden af en stærkt spillende Peter og Leinar. Leinar spillede Niels pænt i fødderne hvorefter han tog et enkelt træk, ignorerede Uller’s klagende stemme og satte den i det lange hjørne, uden chance for målmanden.

Et par minutter efter var der igen pænt spil på midten. Efter et par kombinationer kunne Peter sende Leinar afsted i dybden på en førstegangsaflevering hvorefter Leinar flot lagde bolden forbi en fremadstormende målmand til 2-0. Denne velfortjente føring gik Preben til pause med.

I halvlegen blev der sagt at Preben ikke skulle falde sammen i anden halvleg. En tendens man har set i løbet af sæsonen. Det virkede dog ikke til at man rigtigt hørte efter, for Preben kom ikke godt fra start og kom aldrig rigtigt med i anden halvleg. GKBK havde klart mest bold, imens Preben forsøgte sig med kontraangreb. Her kom Preben frem til en del halve chancer og man burde have lukket kampen helt her, men GKBK’s nummer 10 og anfører, som i dagens anledning var i centerforsvaret, lykkedes i mange tilfælde at forpurre Preben’s gode muligheder. Var det ikke for ham kunne Prebn have lukket kampen tidligere.

GKBK havde mange chancer, men en fremragende indsats af dagens målmand Nutte, gjorde at Preben lykkedes at holde nullet indtil 15 minutter før tid. Her gled et hjørnespark igennem ved den forreste stolpe og direkte i mål og så stod det 2-1. Preben foretog herefter et par udskiftninger. Malmberg kom ind og gjorde et fortrinligt stykke arbejde på venstrekanten og ligeså gjorde Runesson i angrebet.

Preben kæmpede bravt til det sidste og lykkedes med at holde 2-1 føringen. Skønne tre point i en ikke alt for velspillet fodboldkamp. Preben vil gerne sige tak til GKBK for en altid hyggelig atmosfære på banen!

Matchfakta: Preben BoIS - Gamla Karlbergare 2-1 (2-0)

1-0 Niels Brolev (Martin Leinar)

2-0 Leinar (Peter Lindstrøm)