top of page

“Som en spand koldt vand i hovedet”

Hade varit ett passande danskt uttryck för denna match för Preben. Känslan inför matchen var bra, förberedelserna var i stort sett optimala - på Preben skalan – och man hade bara behövd ringa in en Preben-legendar, Runesson för att vakta målet. Folk kom i tid, det fanns 4 kopior av fogis utskrivna, nya matchstället skulle användas för första gången och de nya strumporna luktade ny bil från 90 talet. Allt var på plats för en optimal seriepremiär, men denna kväll skulle bli så långt från optimal som det nästan går.

Efter en lång och bra uppvärmning blåstes matchen på Hägerstensåsen igång kl 20 och Preben började bra. Man hade boll och flyttade fram bollen fort på sista tredjedelen där Uller ofta var spelstation. Detta övertag gav några stora chansar där bland annat Prebens Leighton Baines – Thålin – kom fram till avslut. Sakta men säkert tog Örnsbronx dock över mera boll och fick några halva chanser som i första hand gav dem hörna. Hörnan var bra men landade i zonen där Preben borde vara bra representerade med mycket folk, men trots detta lyckades Örnsbronx nicka in bollen till 1-0.

Detta var dagens första ”spand koldt vand i hovedet” på Preben. Efter målet tog Örnsbronx över mera och Preben hade svårt att hitta rätt i pressen. Det kändes som att Preben var 5 på plan och Örnsbronx 25. Preben lyckades inte sätta press på Örnsbronx försvar, men trots detta lyckades tre-backslinjen stå emot bra och det skapades inte stora chansar i uppbyggande spel från Örnsbronx, trots deras stora bollövertag.

Detta övertag i spel skulle dock igen ge Örnsbronx en hörna. Preben hade lärt sig lite från förre hörnan och man lyckades nicka bort bollen som dock hamnade hos en Örnsbronx spelare som på volley lyckades med att trilla in bollen mellan benen på egen spelare. Denna stod 40 cm från Runesson som inget kunde se. Omedelbart en klar offside då spelaren hade tydlig inflytande på spelet, men svårt - för inte att säga omöjligt - för en ensam domare att hålla kolla på.

Tredje målet skulle också komma från Örnsbronx och denna gång var det ett bra uppbyggd anfall på deras vänster sida, Prebens höger, som kom till ett bra slagit inlägg som sköts i mål vid första stolpen.

1: a halvlek blåstes av med en känsla av att Preben hade gjort sin sämsta halvlek på många år, samtidigt som turen inte hade varit på Prebens sida, men välförtjänt ledning till Örnsbronx vid halvlek.

I halvlekspausen pratades det om att man i andra halvlek skulle sätta mycket högre och mera aggressiv press och att denna match trots 3-0 nere kunde vändas.

Preben kom ut till andra halvlek med mycket högre press och hade allt spel och chansar. Detta gav en hörna som Skullman snyggt nickade i mål till 1-3. Preben fortsatte pressen och detta gav många bra möjligheter. AMP som hade bytts in i vänster anfall gled förbi sina motståndare vid flera tillfällen och gjorde flera snygga cut-back pass som en annan Riyad Mahrez vilket gav flera bra chanser och avslut.

Uller hade ett avslut i krysset som like väl kunde blivit mål, Svensson hade en chans från 2 m som träffade ribban som i många fall och kunde gett mål och Niels hade ett avslut från distans som målvakten på mirakulöst sätt lyckades rädda.

Tyvärr skulle Prebens andra ”spand koldt vand i hovedet” komma kort efter 15 minuters spel av den andra halvleken. Preben i anfall hade inkast nära Örnsbronx kortlinje och denna gick till Hörnell som tog med bollen och lyckades ha front emot målet, men i sin vändning och i obalans hade Hörnell ut armen från kroppen och olyckligt träffade en Örnsbronx spelare i ansiktet. Domaren valde ge Hörnell sitt andra gula, och Preben var därför bara 10 spelare i resten av matchen och dagens kapten Hörnell fick lämna plan.

Trots det röda kortet lyckades Preben pressa vidare på, fram till 75:e minuten då luften gick ur ballongen. Hög press med 10 man och en första halvlek där man också sprang många meter i onödan gjorde att Preben inte hade mycket energi kvar med 15 minuter kvar av matchen. Här lyckades Örnsbronx göra 3 mål mera och matchen slutade 1-6.

Tack till Stockholm Stad som höll lamporna tända och domare och grattis till Örnsbronx med fina vinsten! Som tur är det redan match igen på fredag då revanschsugna Preben skall ta tre pinnar!