top of page

Spiderman fixade 1-1 mot Tullinge TriangelÅrets fjärde match i div5 södra väntade när ett slagkraftigt Preben tog sig ut på ett regnigt Hägerstensåsen. Dagen till ära gick Erik Widén, nyförvärvet från div1-klubben Ängelholms FF rakt in på Stockholms kanske bästa ljugarbänk (?) och tog en bänkplats. Filip Samuelsson gör också sina första minuter i tävlingssammanhang för dansken.


Raz the flash


Godén - Filip - Anton - Olé


Ekman - Kamil - Hörnell


Aron - Gibba - NielsBänk: Erik, Svensson, Amir, Teich


Avspark och Tullinge inleder direkt med en långboll. I Prebens WhatsApp-grupp påtalar Oscar Sellhed att Tullinge visar på "noll ambition". Det får snart ätas upp, då Tullinge kort där efter tar kommandot i matchen med högt tempo och hög press.

Preben ligger allt som oftast rätt och första riktigt farliga målchansen kommer via ett stenhårt långskott från Tullinge som tar i stolpen som Raz slänger sig efter. Returen går rakt ut till en Tullingespelare som skjuter på ett. Men Raz the flash är snabbt uppe och lyckas parera skottet.


Preben jobbar sig in i matchen och hittar bollar in mellan gästernas lagdelar, där stora ytor skapas, men skärpan i sista tredjedelen lämnar en del att önska. Efter en bitvis bättre period av Preben kommer kallduschen när gästernas Tobias Brasileiro Reyes utifrån straffområdet skickar iväg en otagbar boll som studsar i det snabba blöta konstgräset och in i mål. 0-1 i halvtid.


I andra halvlek tar Preben och äter sig bit efter bit in i matchen och flyttar sina positioner högre och högre upp. Det lämnar också möjligheten till kontringar, vilket är nära att i slutet resultera i 2-0 när gästerna kommer till ett bra läge efter en kontring - men det var inte gästerna som skulle få sista ordet denna måndagskväll...


Nyförvärvet Erik hade tidigare i veckan presenterats på Prebenbois.se och delade då följande citat "Det svåraste med det bytet (från högre seriesystem till div 5) är att man numera kommer behöva vara på sin vakt hela tiden, Johan Oremo är kanske den mest förutsägbara spelaren man kan hitta medan Ekman är på helt andra sidan av spektrat."


Siaren har sett. Siaren har talat. I matchens sista minuter pumpar Preben in bollar på offensiv planhalva och via en andraboll i matchminut 92 bröstar den oförutsägbara Ekman ner bollen och slår till på volley från utanför straffområdet - drömmål! Otagbart för målvakten. I eufori plockar han fram favoritsuperhjälten Spiderman som målgest och skjuter nät på den tvåsiffriga publiken (12 personer).


Oförutsägbare Ekman rekonstruerar sin målgestFramåt dansken!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page