top of page

Stabil seger mot Marockanska!


Det var en fin kväll och förutsättningarna var optimala när Preben bjöd upp Marockanska till dans på Hägerstensåsen. Inför mötet hade gästerna kammat hem fyra poäng på sina två inledande matcher, medan Preben stod på tre, i en serie där inget lag gått rent efter tre omgångar. Således hade Preben möjlighet att gå upp på delad andraplats vid tre poäng.


Coach Loebbert fortsatte på den inslagna vägen från föregående match och formerade ett 4-3-3. Om detta var ett resultat av missnöjda Preben ultras som redan efter två matcher börjat visa sitt missnöje efter 9 insläppta, eller om det blev uppenbart att det är svårt att lära en gammal hund att sitta är oklart. Hur som helst, så var ordförande Karlsson (som det ryktades hade två öl i innanför västen) på plats för att symboliskt visa sitt stöd för coach. Traditionsenligt undervisade han också spelarna om hur enkelt det egentligen är att spela fotboll.


Hur gick då matchen? Matchen inleddes med att Preben tog tag i initiativet och taktpinnen. Forwardsen satte flera gånger en press som tvingade Marockanska att ta snabba beslut och som många gånger resulterade i att innermittfältet kunde bryta bollar runt halvplan och anfall snabbt kunde sättas igång. 15 min in kommer också utdelningen när Aron går i djupled på vänsterkanten och kommer fri med motståndarnas keeper i en halvsnäv vinkel där han tvingar målvakten att följa med i sidled, för att sedan retsamt rulla in bollen i luckan som uppstår mellan benen.


Preben får energi och fortsätter trycka på och har bland annat en nick i ribban. 20-25 min in stormar Il Capitano Ole fram från sin högerbacksposition, bjuder på några väggspel och försöker sig på en tjockisfint, men 1-0 står sig. Marockanska kommer inte till chanser, bortsett från några hörnor som Preben har god koll på och efter 30 spelade minuter börjar gästerna rotera in sina potentiella supersubs.


Tyvärr, för gästerna, så rör bytena om i den för dagen Marockanska grytan och innan halvtid hinner Preben göra både 2- och 3-0. 2-0 kommer efter en något tilltrasslad situation där bollen landar hos Hörnell som klipper till och bollen letar sig in i nätmaskorna. 3-0 gör Niels snyggt genom att på volley skjuta bollen i rätt upp i krysset, otagbart för målvakten.


När andra halvlek drar igång har Preben fortsatt god kontroll på matchen. Stärkta av 3-0 trummar laget på och bjuder inte på något gratis. Efter 15 min in i andra börjar så också Preben rotera spelare och gästerna blir allt mer frustrerade när de gång på gång stoppas upp av en backlinje, som för dagen inte satte en fot fel.


Målvakten Nutte hade, som ni förstår, inte fullt på sin agenda denna matchen. Han hade dock fina nya svarta Copa-skor som han hade fått mycket komplimanger och ryggdunk för i omklädningsrummet. Han hade också nöjt, i samband med detta, påpekat hur billiga de var. För den nyfikne kan man skymta skorna i vänstra hörnet på den bild som ligger uppe på Prebens instagram, leta efter bilden där hans hockey-inspirerade benskydd är i fokus.


Tillbaka till matchen. Efter cirka 70 min spelade kommer till slut spiken i kistan när nyförvärvet Casper bryter in i banan från sin vänsterkant. En kombination av rörelse och djupledslöpningar ställer gästernas försvar. Hörnell och Svensson kommer två mot en där förstnämnda säkert rullar in sitt andra mål för dagen. 4-0 blir slutresultatet och (en lättad?) Loebbert kommenterar matchen efteråt så här:


"Härligt att se att vi kör full fart framåt och att vi litar på att gubbarna bakom täcker upp. Vi var aggressiva upp i press, löper i djupled och vågar verkligen gå framåt. Hatten av! Nu bygger vi vidare på detta och tar med det till nästa match."

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page