top of page

Tre pinnar och en takterrass

Omgång sex av Div5 södra tog Preben till ett soligt Solberga IP där värdarna Viña del Mar IF stod för motståndet. En match där båda lagen spelade om tre viktiga poäng. Efter matchen hade Prebens festkommitté bjudit in till galej, mer om det senare…

På plats för dagen fanns en bakfull ordförande Karlsson, som ryktades hade festat med domaren dagen innan. Avspark och första tio minuterna inleder Preben med mycket boll där hemmalaget försöker sig på kontringar utan att få vidare någon utdelning.

Efter ca 30 min väggar Ole sig fram via Ekman på vänsterkanten och får iväg ett skott som målvakten får några fingrar på och styr ut till hörna. Preben får lite tryck och på en efterföljande hörna så skruvar Lindén in bollen rätt i mål och Preben har 0–1.

Kort därefter är Lindén, som för dagen är överallt på plan, framme och har både ett friläge och en nick som målvakten parerar och 0–1 står sig i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek kommer Ekman i friläge men blir dragen i tröjan. Domaren blåser frispark och delar inte ut något kort – vilket får Coach Loebbert att bli vansinnig.

På efterföljande frispark sätter Lindén bollen fint i nätmaskorna för 0–2. Fem minuter senare har han också hunnit med att göra sitt andra hattrick för året när Preben får straff som förvaltas väl. 0–3.

I det varma vädret börjar det roteras på flera positioner och Preben kommer lite ur balans, vilket hemmalaget utnyttjar och inom loppet av tre minuter står det 2–3. Dansken rycker upp sig något och en spelare i hemmalaget lyckas dra på sig sitt andra gula kort för dagen och dansken spelar nu med en man mer.

I matchminut 84, utökar också Preben ledningen till 2–4 genom kapten Ole, ett mål som kommer att visa sig viktigt.

I matchminut 89 får en till spelare i hemmalaget syna sitt andra gula kort och dansken spelar således med två spelares övertag. I de sista minuterna får hemmalaget en straff, som resulterar i att slutresultatet skrivs till 3–4 till fördel Preben.

Och så då till festkommitténs anordnade galej, där Ekman öppnat dörrarna till sin lägenhet och bokat brf:ens takterrass.

En takterrass vars romantiska utsikt och solnedgång över Stockholm alla sambos fick ta del av via bilder och videos. En takterrass där vuxna män gjorde saker tillsammans, där pojkar ville och killar kunde. En lägenhet där det sjöngs Smuk Som Et Stjerneskud med Olsen Brothers. En säker hamn, där ordförande Karlsson, likt en pastor, fick utrymme att predika kring vad det egentligen innebär med att spela i Preben och där spelarna lyssnade noga på varje ord och nickade i samförstånd innan man gav sig ut i stockholmsnatten – det är Preben BoIS.