top of page

Truppen mot Essinge IK Fredagen 26/4

Det är dags för match nummer 4 för Preben BoIS i seriespelet 2019. Hittills har det varit både upp och ner även om det i slutänden alltid är resultatet som räknas och går det att vara missnöjd när vi efter 3 matcher fortfarande är obesegrade? Det man kan konstatera är att förmågan att skapa målchanser finns där och att det har gått inflation i antalet frilägen vi skapar. Dock går det också att konstatera att spelet pendlar mellan briljans och ett hackande maskineri. Som jag har pratat om tidigare så är det otroligt viktigt att förstå varför vi har avvikelser och vad vi gör åt dom. Det kan låta lite trist att fokusera på det negativa men för mig handlar det om att fokusera på det roligaste som finns, att hela tiden vilja bli lite bättre vilket gör livet mycket roligare. Att tycka att man är bra är det största hotet mot att bli bäst.


Förra matchen blev vi stressade i uppspelsfasen vilket ledde till svåra pass till medspelare som hamnade i ännu jobbigare situationer och som gjorde att vi till slut tappade boll vilket innebar att vi fick jaga en hel del vilket i sin tur gjorde oss trötta. Grundproblemet här handlar om 2 saker. 1: vi måste få en bättre rörelse på våra medspelare som inte har boll och vi måste få fler som vill ha boll så att den som har bollen har fler och enklare alternativ att välja på. Här handlar det mycket om att göra en investering och med det menar jag att det är jobbigare att tappa boll och försöka jaga igen bollen än det är att ta de extra metrarna för att behålla bollen inom laget så investeringen handlar om att ta jobbet tidigare. 2: Vi måste få bättre rörelse med boll, det är en konst att ta med sig boll med fart samtidigt som du behåller lugnet och spelar enkelt. Senast fanns det exempel där vi tar emot bollen stillaståendes och kladdar på bollen och sen i panik spelar in bollen i den ytan den kom ifrån istället för att ta med bollen ett antal meter för att spela in den i nästa tomma yta som en medspelare kommer in i. Så för att eliminera de svackorna vi har behöver vi få upp rörelsen än mer och genom att vi gör detta så slipper vi jaga boll så mycket och det är alltid roligare att ha boll än att jaga .


Sen har vi i de 2 senaste matcherna fått mål emot oss i ett tidigt skede av matchen för att vi inte är tillräckligt aggressiva när vi kliver ut på banan. Detta vill jag att ni tar er en fundering på innan matchen mot Essinge, hur får vi upp intensiteten redan från start. Sen är det imponerande hur vi 2 matcher i rad nu har kommit tillbaka efter att ha legat i underläge 5 gånger. Sen gillar jag er förmåga att aldrig ge upp och hur ni till sista minut fortsätter att skapa chans efter chans efter chans och så länge vi skapar chanser så finns det alltid stora möjligheter att vinna.


Essinge är lag med ett slipat taktiskt kunnande där det alltid bjuds på rörelsemönster som förvånar och det brukar alltid ta ett tag innan vi får rätsida på hur vi ska hantera motståndet. Därför krävs det ett lag på tå och tränare som kan hantera motståndet. De som ska upp på tå är följande:


Målvakt: Jacob


Backar: Axel, Khelil, Ola, Ole, Victor


Mittfält: Amir, Lindén, Kim, Miguel, Niels, Reza, Zack


Anfall: Wimnell, Dansken Jacob


Sebbes doftljusfärgade målvaktshandskar är redo, frågan nu är om Sveriges blåaste och kapitalstarkaste ö är det


Väl mött på Essinge IP, samling 19:00 och matchstart 20:00


//Coach

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page