top of page

Ny vinst mot tuffare motstånd i tredje träningsmatchen

Preben har under försäsongen mot förhållandevis lätt motstånd flugit fram i Loebberts nykomponerade 3-4-3 men när chilenska Viña del Mar stod för motståndet under söndagen skulle den nya formationen verkligen sättas på prov.

Förra helgen bjöd på ett debacle där Preben på klassisk vis hade råkat dubbelboka sig med två olika motståndare. Dansken gav sedermera plantiden och domaren till dessa motståndare för att själva ta en ledig helg.

Under söndagkvällen var det hade dock allt gått rätt till och Preben skulle så spela sin tredje träningsmatch för säsongen.

Viña del mar, ett gäng chilenska herrar, nyss uppflyttade från sjuan stod för motståndet nere på Solbergs BP.

Nån spelare hade ringt in sjuk (läs bakfull) tidigare under dagen, någon annan hade glömt skorna hemma. Allt var i sin ordning.

En tunn trupp skulle därför ta sig an matchen med bl.a en helt nykomponerad trebackslinje. Loebbert ställde ut följande elva gubbar för start.

Nutte

Kamil - Ole - Axel

Svensson - Hörnell - Lindén - Teichman

Uller - Gibba - Henke

Rapporten från Karlsson gjorde gällande att Viña del mar skulle vara betydligt mer bollskickliga än de föregående motståndarna, vilket också blev tydligt i inledningen.

I omklädningsrummet innan match snackades det om att det nya presspelet och försvarsspelet ännu inte riktigt satts på prov, något som skulle ske denna dag.

Men trots en stor vilja att kontrollera spelet från Viña del mar så slarvade man en del i uppspelsfasen och redan någon minut in i matchen hade Uller snappat upp just en sådan miss och påpassligt rakat in 1-0.

Matchen fortsatte med Viña del mar som bollförande och Preben som istället fick backa hem något för att ligga mer på kontringar, dock utan större framgång. Viña del mar ägde visserligen bollen men skapade inte heller allt för mycket, förutom något friläge som Nutte avvärjde med bravur.

Dryga 30 minuter in i matchen gick Henke dessvärre sönder, en befarad baksida fick honom att gå av och AMP tog hans plats.

Preben fortsatte ligga något lägre och försöka bryta och kontra när Viña del mar slarvade under uppspelen men resultatet stod sig halvleken ut.

Det fanns en del olika åsikter om hur Preben skulle tackla motståndet under andra halvlek men det slutade i att man trots allt kände att man hade läget under kontroll och fortsatte på inslagen väg.

Även matchen fortsatte på nyss nämnda inslagna väg med Viña del mar som något bollförande och Preben som kunde bryta uppspel och ställa om. Trion där framme fick stora ytor att röra sig på så fort Hörnell eller Lindén bröt boll på mitten och chanser skapades men det sista lilla saknades för att kunna utöka.

Lindén med en monstruös festkväll på västkusten i ryggsäcken tackade för sig efter dryga 65 spelade och Amir ersatte.

Uller hade ett skott som smet tätt utanför, AMP med en nick i underkant på överliggaren men det var så nära man kom fram till sista minuterna.

Vid det här laget stod Preben med hela laget nedanför halvcirkeln och avvärjde uppspel så gott det gick.

Viña del mar hade på samma gång flyttat upp hela laget och Preben fick goda chanser att kontra och skulle tillslut utnyttja en av dessa för att avgöra matchen. Uller och AMP kom två mot två där den förstnämnde gjorde processen kort, 2-0 och matchen var klar.

Motståndarna skulle dock hinna få en straff och chans att reducera i sista minuten men Nutte, som gör en fantastisk match, plockar även denna och domaren blåser av matchen strax därefter.

- Vår tidiga plan med högre press fick vi snabbt omvärdera då Viña del mar var väldigt bollskickliga. Istället tog vi hem laget och utnyttjade de lägen då Viña slarvade i sitt passningspel. Det var enorma ytor som vi till slut kom omvandla och sätta spiken i kistan med 2-0. Överlag spelar vi väldigt disciplinerat med fina kombinationer och idag hade vi även General Hörnell på mitten som var helt avgörande, säger coach Loebbert efter segern.

Nu ser Preben fram emot ännu en spelledig helg när det vankas Prebendag kommande helg och fokus ligger på fadølen, på återseende!