top of page

Tung förlust i mötet med Camdija

En stark inledning mot Fullersta där slutresultatet skrevs till 4-0 men tillräckligt med chanser fanns för att göra minst ett år mål till skulle följas upp med en fredagsmatch mot Camdija. Sjukfrånvaro och ett antal spelare bortresta gjorde att det var en bräcklig trupp som tog sig till bortamatchen på hemmaplanen nere vid Hägerstensåsen.

Bänk: Niels, Wahlström, Reza, Tersman

Matchen inleddes och det var märkbart att Preben mötte ett starkare lag denna fredagskväll. Camdija var bollskickliga och överbelastade snabbt Prebens innermittfält där de lyckades ta sig igenom innan bollar ofta serverades ut på kanterna. Det var också en mer fysisk kamp denna match med tuffa dueller från båda lag över hela planen där domaren ofta valde att fria hellre än fälla. Några dueller var dock hårda nog för att domaren skulle visa gult kort åt båda håll.

Chanser saknades och första halvlek slutade 0-0. I slutet av halvleken fälldes dock den inhoppande Wahlström i straffområdet efter att han hunnit ta avslut, Preben ropade efter straff vilket domaren bestämt viftade undan samtidigt som Wahlström haltade av och hade spelat färdigt färdigt för dagen.

Den fysiska formen lyste med sin frånvaro hos vissa spelare och Niels gjorde ett par byten i halvtid för att få in fräscha ben. Det gav resultat spelmässigt då Preben rivstartade andra halvlek och parkerade på offensiv planhalva första 15 minuterna.

Dessvärre gav det inte utdelning. Bästa chansen hade Lindén som slog en låg frispark under muren, målvakten räddade knappt före en framrusande Aron som är centimeter från att peta in bollen.

Strax därefter skulle tyvärr Camdija ta ledningen. Det var den för dagen duktige centrala mittfältaren med nummer 12 på ryggen som fick bollen strax utanför straffområdet och på halvvolley smällde in bollen bakom Nutte.

Efter målet återstod 20 minuter där Preben lyfte laget och försökte slå långt men det räckte inte.

Niels bytte in sig själv för en comeback efter nästan ett års frånvaro, Reza kom in och var pigg på kanten. Det var också Reza som letade fram Prebens farligaste chans för kvittering när han från vänster vände och vred sig in och stack in bollen mot mål där AMP var centimeter från att peta in bollen.

Matchen slutade dessvärre i säsongens första förlust. Nya tag nästa måndag!