top of page

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam under träningsmatcherna, måste förbättras och att de är varje spelares individuella ansvar att ge 110% för laget.

Coach Loebbert drog taktiken varpå fokus låg i att pressa motståndarna inåt där Preben har starka spelare som kan vinna boll, coach var även inne på vikten att snacka och hjälpas åt ute på planen.

Bänk: Liam, Mojje, Ali, Amir och Gustav

Avspark och matchen var igång! Ett spelskickligt Enskede tog snabbt kontroll över bollinnehavet där de genom att vända kant försökte hitta ett sätt att bryta igenom Prebens lagdelar.

20 minuter in i matchen spelade Dansken sig fram till en farlighet som resulterade i hörna, hörnan slogs och efter några nickar fram och tillbaka var det tillslut Widen som nådde högst och nickade in 1-0 till Preben.

Bara några minuter senare var det Enskede som straffade Preben efter tveksam markering på en hörna, 1-1.

Svagt försvarsspel på fasta situationer var något som även resulterade i 2-1 till Enskede bara några minuter efter kvitteringen.

Enskede var pigga och genom två spelvändningar hade dem lyckats utöka ledningen till 4-1 när domaren blåste av första halvlek.

I paus manade coach på att inställningen såg bra ut men att vi måste komma närmare motståndarna och trycka till dem i varje närkamp. Assisterande coach Hörnell tryckte på vikten att vilja ha boll och visa sig när backlinjen söker passvägar.

Andra halvleken blåstes igång och det tog inte många minuter förrän Enskede hittade en omställning där de satte dit 5-1. Även 6-1 och 7-1 kom när pigga Enskede spelare tog vara på bolltapp.

Domaren blåste av matchen och det var ett besviket Preben som kunde konstatera att seriepremiären inte alls blev som man hade förväntat sig.

Sammanfattningsvis var det ett Preben som krigade på under hela matchen och inställningen hos samtliga spelare var bra, det som dock går att konstatera är att vi inte kommer tillräckligt nära motståndarna som genom enkla spelväxlingar hittar fria gubbar som kan vända upp mellan Prebens mittfält och backlinje. Offensivt måste vi fortsätta jobba på att genom löpningar utan boll skapa utrymme för våra medspelare, detta då matchen mot Enskede är ytterligare en match där vi blir platta och förutsägbara i anfallsspelet.

Nästa match för Prebens del FC Tyresö United måndag 15 april.