top of page

Välkommen Kamil Bochenski!


Hej Kamil Bochenski och välkommen till Preben!


Du är en av flera nya spelare den här säsongen som fansen vill lära känna lite närmare. Berätta lite om dig själv, vem är du utanför fotbollsplanen?

Hallå hallå där! Jag är 29 år gammal och är född och uppvuxen i Sveriges finaste stad, Karlskrona. Efter att ha pluggat journalistik i Kalmar så gick flyttlasset till Stockholm 2015, för att satsa på jobbkarriären. Jag är en person med mycket energi, men tillskillnad från på planen, där jag kan vara lite hetsig och ”mycket”, så är jag desto lugnare utanför.

Om det inte kommer till att tävla, då kommer tjurhornen fram oavsett vad det tävlas om. Jag älskar att vinna!

Utanför fotbollen och jobbet ser jag till att spendera så mycket tid som möjligt med min familj och nära vänner. Min religion är viktig för mig och som troende katolik försöker jag gå till kyrkan varje söndag.

Hur kom du i kontakt med Preben?

Preben dök upp på radarn genom Victor Loebert och Emil Svensson, som jag tidigare spelat ihop med i Ängö BK (Kalmar). Det kändes på en gång helt rätt att bli en del av det härliga Preben-gänget, som vill spela en fin offensiv fotboll och har en unik laganda. För i Preben gör vi gör allt för varandra både på plastmattorna och i vattenhålen runt om i Stockholm.

Du huserar i TV-rutan i form av programledare och reporter för Lilla Sportspegeln och är således redan extra populär bland Prebens lite yngre fans. Hur ser planen ut för att vinna hjärtan hos Prebens äldre publik?

Hahaha, och vi fick faktiskt lite nya supportrar i samband med segermatchen mot Högalid! Ett gäng 12-åringar var på plats på Tanto för att heja fram sitt Reymersholm, som skulle spela efter oss. Då fick de syn på mig och det blev i stället ”Forza Preben”. Det är såklart en stor ära för mig få bidra till att värva framtidens Preben-ultras. Den äldre publiken kommer jag finna respekt hos genom min offervilja och beslutsamhet som förhoppningsvis bidrar till många Preben-segrar framöver.

På fotbollsplanen är du en väldigt kommunikativ spelare. För de fans som inte sett dig på fotbollsplanen. Vem/vilka spelare skulle du säga att du hämtat din spelmässiga inspiration från?

Jag tänker att en bra fotbollsspelare är den som gör sina medspelare bra och mitt sätt att göra det är delvis genom snacket. När jag var yngre hade jag äran att spela med Daniel Ekstrand i Lyckeby GoIF i Karlskrona. Han var en riktigt rivig innermittfältare, som tidigare spelat högt upp med Öster. Han tuggade exakt hela tiden och ibland kändes det som att vi vann matcher genom att han snackade ner motståndet. Ekstrand är en spelare jag försöker efterlikna och därmed har han ju bidragit till att forma mig som fotbollsspelare. Men om vi ska snacka internationella storstjärnor har jag främst hämtat inspiration från tre spelare. Puyol, som är hjärta, laganda och karaktär. Pirlo, som är hjärna finess och klass och slutligen Ronaldinho, som är lekfullheten, tekniken och glädjen.

Vad skulle du säga är dina styrkor & svagheter på plan?

Spelförståelse, snack, löpstyrka, bra högerfot och attityd är mina styrkor.

Svagheter? Haha, ibland vill jag för mycket vilket kan leda till lite felbeslut.

Var hittar man dig en lördagkväll? Är du ute på Stureplan och dricker svåra drinkar, sitter du helst på en pub eller är det hemmakväll med Netflix & chill?

Haha lördagkvällar hittar du mig oftast med Margarita! Ja alltså inte drinken, utan min fantastiska tjej. Är jag inte med tjejen eller familjen så är det grabbhäng framför en go fotbollsmatch eller Fifa som gäller. Haha känner redan att jag borde börjat med grabbsvaret och avslutat med tjejen, men men, bjuder på den!

Ge oss Kamils tips på:

Dryck: Varm choklad på polsk mjölk.

Underskattad spelare: Robert Lewandowski, han är bäst i världen!

Polsk stad: Warszawa, The City that survived its own death!

Resmål: Spanska solkusten

Film: Remember the Titans

Något övrigt du vill dela med dig av?

Vill tacka för en trevlig pratstund och jag hoppas ännu fler Preben-fans kommer ner och stöttar oss de sista matcherna av den här speciella corona-säsongen!


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page